Украйна атакува с дрон щаба на руския черноморски флот в

...
Украйна атакува с дрон щаба на руския черноморски флот в
Коментари Харесай

Украйна атакува с дрон щаба на руския черноморски флот в Севастопол

Украйна нападна с дрон щаба на съветския черноморски флот в Севастопол в анексирания кримски полуостров. Това е втората сходна офанзива за по-малко от месец. В очакване на интернационална ревизия на АЕЦ Запорожие, украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че задача на Международната организация за атомна сила в централата може да възвърне сигурността на обекта. В Истанбул, генералният секратар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш посети Съвместния координационен център за мониторинг на износа на украинско зърно през Черно море.

За украинското нахлуване с дрон против щаба на съветския черноморски флот в Севастопол заяви назначеният от Русия губернатор на града в анексирания Крим.

" Както знаете, в осем часа сутринта нацистки дрон се опита да нападна щаба на черноморския флот. За страдание, беше невероятно той да бъде свален над залива, както стана нощес. Въздушната отбрана на флота беше задействана и дронът беше изумен. Той падна на покрива на щаба. Няма потърпевши и няма основни вреди. Води се следствие. Моля, запазете успокоение, всичко в града е под надзор ", съобщи Михаил Развожяев, назначен от Русия губернатор на Севастопол.

Жители на Севастопол споделят, че не са сюрпризирани.

" Когато се събудихме сутринта, още бяхме в леглото, чухме звук, все едно момчета пускат фойерверки. После чухме тон като от детонация и стана безшумно. Знаем, че тук летят дронове понякога, тъй че бяхме подготвени за това ", съобщи Наталия Горейкова, гражданин на Севастопол.

Според анализатори Украйна се надява, че нейната дарба да удря съветски цели зад фронтовата линия може да обърне хода на спора, нарушавайки линиите за доставки, от които Москва се нуждае.

Бойните дейности в Донбас не престават. Украинската войска издига пътни блокади, а популацията се изтегля. Много хора напущат Бахмут в Донецка област.

Руските сили са нанесли удари против бази на батальоните Азов и Айдар. В същото време Украйна разгласи, че ще победи съперника в южната Херсонска област.

Международна ревизия на АЕЦ Запорожие може да възвърне сигурността на централата, сподели украинският президент.

" Украински дипломати, наши сътрудници, представители на Организация на обединените нации и Международната организация за атомна сила работят по характерни елементи на задача за Запорожката атомна електроцентрала. Възстановяването на цялостната сигурност на централата и на град Енергодар може да стартира след старта на задачата ", сподели Влодимир Зеленски, президент на Украйна.

След като посети Лвов и Одеса в Украйна генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш дойде в Истанбул. Той инспектира транспортен съд, който би трябвало да отплава за Украйна, с цел да транспортира селскостопанска продукция.
След това Гутериш посети Съвместния координационен център за мониторинг на износа на украинско зърно през Черно море.

" Важно е всички държавни управления и частният бранш да си сътрудничат, с цел да се доставят съветски торове до пазарите. Без тях няма да има задоволително храна следващата година. Получаването на повече храни и торове от Украйна и Русия е от решаващо значение за по-нататъшното усмиряване на пазарите и ниските цени за потребителите ", съобщи Антониу Гутериш, общоприет секретар на Организация на обединените нации.

За деня на независимостта 24 август украинските управляващи избраха да покажат разрушени в първите седмици на войната съветски бойни машини по улиците на Киев, вместо нормалния боен церемониал.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР