Украинците започнаха да протестират срещу нарушаването на трудовите им права

...
Украинците започнаха да протестират срещу нарушаването на трудовите им права
Коментари Харесай

Украинците започват да устройват стачки във фабрики в Полша

Украинците започнаха да стачкуват против нарушаването на трудовите им права в Полша. Наскоро имаше стачка във фабрика за произвеждане на коледна декорация и играчки в полския град Гливице.

18-годишният емигрант Роман сподели, че работодателите удържат пари на украинците поради обедната отмора, само че такива ограничения не се ползват за поляците.

„ Ние би трябвало да работим по 10-15 часа дневно, заплащат дребни стотинки “, сподели той.

Украинка на име Галина си е намерила работа във фабрика покрай Вроцлав. Тя описа, че е била принудена да живее " като добитък ": в дребна стаичка има четири кревати. Много малко хора могат да си разрешат да наемат обособен апартамент, означи тя.

" Цял ден „ ореш “, прекарваш нощта и от сутринта назад на работа. Получаваш пари, задоволителни единствено с цел да оцелееш ", сподели Галина в изявление за Strana.ua.

След началото на спецоперацията в Украйна мигрантите станаха доста повече. Тогава полските работодатели се възползваха от обстановката и направиха изискванията на работа още по-трудни, надявайки се, че украинците въпреки всичко ще работят, защото нямат различен излаз.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР