Украинците трябва да поискат снарядите с обеднен уран да бъдат

...
Украинците трябва да поискат снарядите с обеднен уран да бъдат
Коментари Харесай

Мария Захарова се загрижи за здравето на украинските войници

Украинците би трябвало да изискат снарядите с обеднен уран да бъдат изведени от страната допустимо най-скоро, защото те обезпечено ще провокират скок на онкологични болести измежду тях. Това се споделя в публикация на формалния представител на съветското външно министерство Мария Захарова , оповестена от " Комсомолская истина " и публикувана в доста държавни организации.

" Всеки склад с муниции с обеднен уран, всеки контейнер, цялостен с такива муниции, е евентуален риск за статистиката на онкологичните болести, смъртоносна отровна земя, смъртна заплаха за всички живи същества. Украинците би трябвало да схванат, че британците доставят същинска отрова - гаранция на рак, тумори и би трябвало да изискват снарядите с обеднен уран да бъдат изнесени от страната допустимо най-скоро ", сподели дипломатът.

Тя акцентира, че доставката на муниции с  вече е довела до радиационно замърсяване на украинската земя, която става необитаема . " Сега, за жалост, опасността, за която Русия неведнъж е предупреждавала украинското население, се удостоверява на украинска територия. Поради доставките на радиоактивни и мощно токсични английски и американски муниции с обеднен уран, Украйна се трансформира в земя, негодна за живот . Радиационното замърсяване на почвата към този момент е налице. Това е обективно записано ",уверява Захарова.

Говорителят на Министерството на външните работи на Руската федерация показва, че през май в Хмелницка област на Украйна е регистриран забележителен скок на радиационния декор - от 80 до 140-160 нанозиверта. Захарова отбелязва, че повишението на радиоактивността е записано и в Полша. Откъде разполага с тези и такива данни не се показва.

В публикацията си Захарова не показва обаче, че въпросният гърмеж в Хмелницки, който е довел до вероятно радиационно замърсяване , е дело на съветските военни, които през май месец два пъти обстрелваха украинския град. , когато съветските провоенни блогъри допуснаха, че дроновете може да са блъснали склад за муниции. Втората такава офанзива бе. Украинските публични лица всекидневно не признават по кое време са нанесени удари по военни цели .

" Очевидно цялата почва, цялата земя, която е била под гърмежа в склада, както и наоколо до него, към този момент е нечиста с радионуклиди. За да се възвърне тази земя, ще е нужна дълга и скъпа процедура за обеззаразяване ", прибавя Захарова, без обаче да визира въпроса дали Русия би се заела с тази процедура.

Припомняме, че през април месец Англия  предостави на Украйна няколко хиляди снаряда за танкове Challenger 2 , като . Боеприпасите са предопределени за дейно заличаване на бронирани машини и танкове., че тези доставки са стъпка към нуклеарна ескалация.

По-късно и Съединени американски щати направиха поръчки за такива доставки на муниции., заплашвайки, че и те могат да стартират да употребяват такива оръжия. Известно е, че Русия също разполага с муниции, съдържащи обеднен уран и по принцип те се смятат за стандартен военен боеприпас .

Няма достоверни данни коя страна какъв брой такива муниции е използвала до този миг.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР