Украинците се сражават не само за своите семейства, а за

...
Украинците се сражават не само за своите семейства, а за
Коментари Харесай

Кметът на Киев: Ние защитаваме всеки един от вас и цяла Европа

Украинците се борят освен за своите фамилии, а за цяла Европа и за общите ни полезности. Думите са на кмета на Киев Виталий Кличко.

Кличко е кмет на Киев от 2014 година. След началото на съветската инвазия в Украйна през февруари 2022 година се трансформира в едно от най-смелите лица на украинската опозиция и битка за отбрана на родината. 

" Безопасността е най-големият проблем пред нашите жители през днешния ден. В града няма фронтова линия, само че над 800 здания бяха разрушени, от които 470 жилищни здания и над 160 мирни жители бяха убити, измежду тях 5 деца. Това става в нашия роден град. Чуваме сирените за въздушна паника съвсем всеки ден. Най-важният въпрос за нас е мирът да се върне в Украйна. Отговаряме за всичко в нашия роден град - за възобновяване, за образованието, за здравната помощ, за опазването на здравето, за защитата, гражданската защита. Критичната обстановка изисква всички да работят. Всичко е разрушено - стопанската система е разрушена, логистиката, имаме доста провокации. Зад гърба ни остана доста тежка зима. Нашите жители чакат да могат да получат избрани услуги, да получат помощ. Предоставяме помощ на всички нуждаещи се ", така Кличко отговори на въпроса кои са най-големите провокации пред него и пред Киев.

" Целият свят вижда същинското лице на съветската експанзия. Това не е специфична интервенция, това не е война, даже войната има ясни правила - да не протяга ръка на деца, дами, възрастни хора, това е геноцид, това е тероризъм! Ако погледнем фрагментите от Буча, Ирпин, Гостомел, от Източна Украйна, разбираме едно - Путин се нуждае от Украйна без нас, украинците. Те желаят да изградят отначало Съветската империя, гледат към Полша, Балтийските страни. Изключително значимо е да ги спрем! Ние се бием и пазиме освен нашите фамилии. Ние пазиме всеки един от вас и цяла Европа, общите ни полезности, борим се за своето демократично бъдеще, желаеме да сме част от европейското семейство. Не желаеме да сме част от съветската империя! Борим се за нашата независимост! ", съобщи Кличко.

Напомни, че войната е голямо предизвикателство, освен за Украйна, само че и за целия свят.

" Най-голямата неточност би било да се мисли, че война, която е на хиляди километри от нас, не ни визира! Тази война към този момент засегна всеки човек в Европа, всеки човек по света. Не забравяйте - Украйна има пет нуклеарни централи. В една от тях - най- огромната в Европа - в случай че се случи някаква детонация, това би засегнало всички хора на планетата. Ето за какво би трябвало да сме дейни, да създадем всичко по силите си, с цел да спрем войната, да спасим живота на руснаци. Путин не слуша, за него човешкият живот е нищо, персоналните му упоритости са по-важни от живота на деца, от живота на милиони хора. Затова би трябвало да сме обединени, обединени за Украйна, в Украйна, това е основно за опазването на мира и свободата в Европа ", сподели кметът на Киев пред Българска национална телевизия.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР