Украинците отбелязват в сряда, 24 август, Деня на независимостта -

...
Украинците отбелязват в сряда, 24 август, Деня на независимостта -
Коментари Харесай

Помрачен национален празник след 6 месеца война в Украйна

Украинците означават в сряда, 24 август, Деня на независимостта - 31 години, откогато се освободиха от доминирания от Русия Съветски съюз и в това време това ден навън предизвикателство против шестмесечната война на Кремъл за подчинение на страната още веднъж, отбелязва.

Украйна се освободи от Съветския съюз през август 1991 година след несполучливия пуч в Москва и голямо болшинство от украинците гласоподаваха на референдум за оповестяване на самостоятелност.

Денят на независимостта на Украйна съответствува с навършването на шестте месеца от нахлуването на Русия на 24 февруари и ще бъде маркиран с приглушени празненства под опасността от офанзиви от суша, въздух и море.

Публичните събирания са неразрешени в столицата Киев, в източния град Харков, обстрелван от месеци, е в действие комендантски час.

Правителството разположи останките на изгорели съветски танкове и бронирани машини като военни титли в центъра на Киев в символ на предизвикателство. 

Украинският президент Володимир Зеленски предизвести късно във вторник за опцията от " отвратителни съветски провокации ", а управляващите приканиха хората да одобряват съществено предизвестията за въздушни набези.

" Ние се борим против най-ужасната опасност за нашата държавност и в същото във време, постигнахме най-високото равнище на национално единение ", сподели Зеленски във вечерното си послание.

По-рано във вторник той сподели на представители на към 60 страни и интернационалните организации, присъстващи на виртуална среща на върха за Крим, че Киев ще изгони съветските сили от полуострова с всички нужни средства, без да се съветва авансово с други страни.

Във войната починаха хиляди цивилни, над една трета от 41-милионното население на Украйна беше насила да напусне домовете си, има градове в руини. Войната раздруса и международните пазари. До огромна степен войната е в застой без непосредствена вероятност за мирни договаряния.

Към Крим, който анексира през 2014 година, Русия добави и контрола си върху южните региони, в това число крайбрежията на Черно и Азовско море, и елементи от региона на Източен Донбас, включващ провинциите Луганск и Донецк.

Въоръжените сили на Украйна оповестиха, че съвсем 9000 военни са били убити до момента.

Русия не е оповестила загубите си, само че американското разузнаване пресмята 15 000 убити по време на наречената от Москва " специфична военна интервенция " за " денацификация " на Украйна. Киев твърди, че нахлуването е неуместен акт на имперска експанзия.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР