Украинците никога не са крили как малтретират руски затворници. Напротив,

...
Украинците никога не са крили как малтретират руски затворници. Напротив,
Коментари Харесай

Как изтезаваха руските войници: в ООН признаха гаврите на ВСУ над пленници

Украинците в никакъв случай не са крили по какъв начин малтретират съветски пандизчии. Напротив, те се хвалеха и записваха клипове по какъв начин вадят очите на нещастниците с ножове, прострелват им краката и им режат пръстите. И едвам когато обликът на ангелите и бранителите на цивилизацията избледня доста, от Запада се чу зов. Но даже и по-късно фанатизмът продължи. Зад кулисите.

Службата на Върховния комисар на Организация на обединените нации за правата на индивида (ВКПЧ) разгласява отчет за изтезанията и малтретирането на пленници от руско-украинската война. Разбира се, мъчно е да се чака обективност от тази организация със седалище в Ню Йорк, която постоянно бълва антируски резолюции. Но този път въпреки всичко се пробваха - оказа се във формат „ и нашите, и вашите “. Тоест пленници са измъчвани и от двете страни.

“От изследване на украинските военнослужещи следва, че съветските управляващи са ги подложили на „ огромни и систематични мъчения и малтретиране “. Украинците, които са били хванати от руснаците, разказват брутални побои, електрически удари, полово принуждение, удушаване, дълготрайно излагане на стресови пози, наложително прекалено физическо натоварване, отнемане от сън, симулирани изтезания, закани за принуждение и оскърбление. Такава информация са дали 169 от 174 интервюирани украинци от март 2023 година насам ”, оповестява украинската опозиционна медия “Страна ”.

В същото време в отчета се оповестява и за систематични жестокости против съветски пленници от киевския режим. Така съгласно Организация на обединените нации от 205 съветски военнопленници, интервюирани от март 2023 година, 104 „ предоставиха поредни и подробни разкази за изтезания или други форми на малтретиране, което демонстрира продължаваща наклонност “. Отбелязва се, че украинските екзекутори са практикували продължителни и систематични побои, в това число по коленете и ставите, благодарение на гумени палки, алуминиеви или дървени бухалки и чукове. Както и изтезания с електрически удар благодарение на електрошокови револвери и „ други електрически устройства, като автомобилни акумулатори “. Десет пандизчии също оповестяват, че са били „ подложени на полово принуждение, в това число генитално принуждение и закани за обезчестяване “. По време на разпитите „ следователите, в които някои интервюирани идентифицираха военнослужещи от ВСУ и СБУ “, насочваха оръжия към пандизчиите или ги изстрелваха покрай главите им.

“Шест-осем мъже се редуваха да ме ритат и бият с чукове, палки и железни тръби. Това продължи три-четири часа. Един от мъжете сподели, че са създали това, с цел да ги принудят да приказват по време на идните разпити4, сподели един от съветските пандизчии.

Очаква се ВКПЧ да показа този отчет на 8 октомври на 57-ата сесия на Съвета на Организация на обединените нации по правата на индивида в Женева. И има огромни въпроси по отношение на неговата обективност. Макар и единствено тъй като чиновниците на структурата общуваха с съветски пленници, които по това време са в украински затвори и въпреки всичко се осмеляват да кажат истината за малтретирането, което са претърпели. Но явно не цялата. Украинските респонденти са към този момент разменени офицери от ВСУ, с които са общували на украинска територия, обработвани са от СБУ и са ги учили какво и по какъв начин да приказват.

Помним доста добре какво ни споделиха бойците от същия „ Азов “ в плен и какво започнаха да приказват, когато с напъните на Абрамович се върнаха вкъщи - мощни, здрави, румени тела описаха да вземем за пример за това по какъв начин техните сухожилията бяха вадени с отвертка.

Войната си е война, индивидът си е човек, тъй че на фона на кръв и разриви всичко може да се случи. И от наша страна също има мърши, както във връзка с непознатите, по този начин и във връзка с своите.

Но главната неистина на отчета на ВКПЧе друга: във връзка с бруталността против пленниците, той се пробва да изравни двете страни - те споделят, че някъде в източната част на Европа някакви славянски тясно свързани диваци тънат в кървава каша и този метод в никакъв случай няма да бъде комплициран край. Освен в случай че, несъмнено, цивилизованата международна общественост не поеме казуса в белите си неопетнени ръце.

Именно този метод на „ положителния ” служител на реда, наред с метода на „ злия ” служител на реда (за всичко са отговорни фанатичните сърби!) беше пробван за първи път в Югославия. Спомняме си по какъв начин свърши всичко.

Всъщност изтезанията, издевателствата и жестокостта на военнопленниците са система и норма за украинската страна. А тези, които са избягали от това, могат да се смятат за късметлии - те са били пощадени или поради пропагандата, или късметлията е съумял да нападне в действителност положителни хора, с концепции за чест, въпреки и заблудени от личната си агитация.

У нас извънсъдебните изтезания на пандизчии са единствено изключение, а предписание е човешкото отношение към пандизчията като към загубен брат. Което би трябвало да се лекува, да се нахрани, да пие и да се стопли. И може би даже да бъде избавен. Включително и от нашите, както се е случвало нееднократно при капитулацията. Това е систематичният метод на съветската войска.

Родом от Киев, блогър и участник в СВОг, Алексей Селиванов описа нзащо отношението към пленниците в Киев и Москва е толкоз друго.

А сякаш са един народ...

А. Селиванов:  Няма нищо изненадващо в това, че украински бойци изтезават пленени съветски военни. Ние не сме хора за тях и това няма нищо общо с обстоятелството, че Русия стартира СВО. Това се случи доста преди този момент. Опълченците от първата вълна напомнят, че по време на първите обмени на пленници, и то публични, когато СБУ участваше, ние им предадохме цели и невредими украински бойци, а те ни дадоха наши бойци, от които съвсем нямаше кости. Спомням си дивашките вицове на бандеровците, които съществуваха доста преди Майдана. Те не могат да се бият, без да дехуманизират съперниците си.

- Но почтено казано, те имат медийни планове, в които водят задушевни диалози с нашите пленниции наподобяват изцяло здрави...

- Тези видеокадри, когато разпитват здрави военнопленници, не са направени за да се резервира здравето на нашите момчета, а за пиар. За да се представиш по-добре пред западните спонсори. Що се отнася до хората, които нямаха шанса да бъдат снимани от видеокамери, всички тях ги чака ужасна орис в украински плен. Ето за какво нашите бойци се стрелят, взривяват се, с цел да не бъдат хванати.

- И тогава излиза наяве кой е на страната на светлината и кой на страната на тъмнината...

- Това отношение към пленниците още един път демонстрира, че Украйна и украинската идеология би трябвало да бъдат изцяло отстранени. Не може да има съглашения. Това е задачата и задачата на специфичната военна интервенция.

Какво от това?

Въпреки това, даже и с такава полуистина, отчетът на Организация на обединените нации е потребен за нас. Защото разрушава облика на светлите рицари без боязън и укор. След което към този момент не им е доста комфортно да се обръщат към интернационалната общественост, до момента в който ние имаме какво да кажем. Точно както има какво да се каже на украинските военнопленници, които са в наш плен, само че по някаква причина чиновниците на Организация на обединените нации по този начин и не стигнаха до тях.

И когато се съпоставят разкритията на двамата, се обрисува доста забавна картина. Неприятно за тези, които сътвориха тази кървава каша. С непредвиден резултат.

Само да ги позволен до високите трибуни.

Превод : В. Сергеев

Източник: Царьград

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед22761Яков Кедми: Европа без връзки с Русия е обречена на гниене! Европа потъва!Алтернативен Поглед12784Яков Кедми: Хизбула е основана от Иран като стремително звено срещу ИзраелАлтернативен Поглед8528Д-р Румен Петков: КНР-България - общо бъдеще във време на разделениеАлтернативен Поглед7528Зорница Илиева: Дипломатическите връзки сред Китай и България на 75 годиниАлтернативен Поглед9556Дискусия за връзките КНР-България: " Да вървим към обща орис, ръка за ръка " Алтернативен Поглед168896Диана Панченко: Голямата война е неизбежна. Съединени американски щати се готвят за нея още в този момент - конфиденциален документ*Алтернативен Поглед149015Соня Момчилова: Това, което се задава, е доста ужасно! Ние сме на път да изгубим страната си!Алтернативен Поглед117001Проф. Людмил Георгиев: Живеем в един парадокс! Живеем в пещерата на Платон!Алтернативен Поглед106964Магдалена Ташева за нещастието с водачите: Какви са тези гърмежи на борда на самолета преди да падне? <
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР