Украинците, които се връщат в родината си, могат да отидат

...
Украинците, които се връщат в родината си, могат да отидат
Коментари Харесай

Украинците, които се връщат в родината си, са добре дошли обратно в ЕС, докато трае войната

Украинците, които се връщат в родината си, могат да отидат още веднъж в Европейския съюз когато и да е, до момента в който трае войната с Русия, съобщи европейският комисар по вътрешните работи Илва Йохансон по време на посещаване в Киев във вторник, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

" Винаги сте добре пристигнали назад в Европейски Съюз ", съобщи Йохансон. " Винаги ще стоим с отворени сърца, с цел да посрещнем нуждаещите се украинци ", добави тя.

Малко откакто Русия нахлу в Украйна в края на февруари, 27-те страни членки на Европейски Съюз се споразумяха да предложат протекция на украинците, бягащи от войната, бързо и с понижена администрация.

Блокът означи приток на милиони украинци, само че Йохансон сподели, че по време на пътуването си е видяла дълга опашка от украинци с деца и багаж на жп гарата на полско-украинската граница, които са желали да се върнат вкъщи.

" Мисля, че това е в действителност огромно усъвършенстване, че толкоз доста украинци в този момент вземат решение да се върнат вкъщи и да възстановят Украйна ", сподели тя.

Украинците, които пътуват за Украйна за непрекъснато, би трябвало да се откажат от статута на краткотрайна протекция, сподели Йохансон. Но до момента в който войната продължава, никой не може да знае какво е непрекъснато, тъй че украинците могат да се върнат в Европейски Съюз когато и да е и да се записват още веднъж за краткотрайна протекция, сподели еврокомисарката.

Украинците могат да получат статут на краткотрайна протекция, който им разрешава да се движат и работят свободно в Европейски Съюз и имат право на здравни грижи, жилище и обучение за децата.

По данни на организацията на Организация на обединените нации за бежанците повече от 3,7 милиона украинци към този момент са подали молба за този или сходен статут. Повече от шест милиона души са избягали от Украйна в други европейски страни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР