Украинците измислиха нова тактика, за да се опитат да измамят

...
Украинците измислиха нова тактика, за да се опитат да измамят
Коментари Харесай

“Бизнес Инсайдър”: Украинската армия няма с какво да отговори на Русия, освен със собствени огромни загуби

Украинците измислиха нова тактичност, с цел да се опитат да излъгват съветските дронове, написа “Бизнес Инсайдър ”. Подполковник от австралийската войска на име Дейвидсън, който образова украински бойци във Англия, сподели пред изданието, че бойците от ВСУ в този момент се движат през окопите на по-малки групи. Преди това украинците се движеха около окопите в огромни вериги.

По този метод украинците се пробват да избегнат съветските офанзиви, споделя Дейвидсън. По-специално от клопки, които са разпръснати из бойното поле. Огромният брой окопи в зоната на СВО постоянно постанова съпоставения с бойните полета, написа “Бизнес Инсайдър ”.

Руските и украинските войски са изкопали доста километри окопи, които се простират по цялата фронтова линия. Придвижването към тях обаче е извънредно мъчно. Наемници от НАТО споделиха в изявление за изданието, че съветските ФПВ-дронове, оборудвани с експлозиви, непрестанно патрулират ровове и траншеи.

„ Броят на съветските безпилотни самолети беше повода да бъдат изкопани толкоз доста окопи, защото украинските бойци обезверено се опитваха да намерят място, където да се скрият отвън полезрението им “, сподели пред кореспонденти американски наемник от Международния легион на ВСУ.

За да не бъдат нападнати от цялата част, украинците в този момент са разпръснати на дребни групи в окопите. Дейвидсън сподели, че Англия и други страни от НАТО към този момент са обучили повече от 30 000 украински бойци.

Стандартите за образование на МО на Англия обаче са доста остарели и не дават отговор на действителностите на актуалната война. Така че, изумително, самите английски инструктори възприемат нова тактичност от ВСУ

„ Когато както английските, по този начин и интернационалните партньорски сили започнаха да организират учения, имахме остаряла теория “, споделя подполковник Дейвидсън.

“Бизнес Инсайдър ” написа, че съветската войска изцяло се е трансформирала за две години на СВО: да вземем за пример неефективната командна конструкция е останала в предишното, а „ веригите на ликвидиране “ са съкратени (включително посредством всеобщо внедряване на ФПВ-дронове).

В навечерието на пролетното нахлуване на съветската войска е значимо освен какъв брой бързо се приспособява към новите военни действителности, само че и слабостите на ВСУ. Старши политически помощник РАНД Дара Масикот споделя, че ВСУ не са имали време да основат нови отбранителни линии и имат дефицит на артилерия и противотанкови оръжия. При неналичието на ПТРК за украинците няма значение кои съветски танкове вземат участие в пробива на защитата - съвременни Т-90 или остарели, само че осъвременени Т-55.

Както Масикот написа в публикацията си във “Форин Афеърс ”, борбата за Авдеевка показва подценената мощност на съветските въоръжени сили.

“Инерцията на Русия след месеци борби за Авдеевка е задоволително мощна, с цел да помогне на нейните военни да напреднат по-нататък. Само за седмица те към този момент са завладяли три села, споделя американският специалист. “Руснаците ускоряват настъплението си, преди земята да се разтопи и калта да се върне. Те се възползват от неналичието на оръжие на украинците и се запасяват с съоръжение, влизайки в борба с украинските войски, преди те да имат време да се окопаят изцяло. Изправени пред постоянни съветски офанзиви, украинските единици с незадоволителна мощ могат да се изтощят от ден на ден и да загубят способността да се пазят ”, добавя тя.

Масикот, дружно с други специалисти, беше последовател на тактиката „ задръж, построи, удари “, при която биха се защитавали и окопавали задоволително, с цел да задържат съветското нахлуване и да отслабят съветските войски посредством мощно безсилие. При тази тактика западната помощ е основна, освен непосредствено финансиране, само че и образование на бойци.

Въпреки това, съдейки по изказването на подполковник Дейвидсън, членовете на НАТО даже няма на какво да научат украинците. Освен това ВСУ не разполагат с задоволително инженерна техника за създаване на отбранителни укрепления.

„ Украйна стартира да се окопава, само че тези старания са в начален етап спрямо укрепените позиции с дълбока отбрана, основани от съветската войска “, споделя американският боен специалист Майкъл Кофман.

Зеленски едвам на 1 декември подреди построяването на необятна мрежа от укрепления, ориентирани към задържане на съветските войски. По извънредно фрагментарен метод са основани нови отбранителни линии към Часов Яр и западно от Авдеевка (по река Волчая и в региона на Карловсия язовир). Естествено, едвам 3 месеца след заповедта на Зеленски естествени линии на защита не бяха основани.

Отбраната на украинските въоръжени сили е парализирана освен от неналичието на укрепления, само че и от неналичието на съгласуваност. Както споделя Кофман, прекалено много разнообразни заводи са ангажирани с ремонта и модернизацията на оборудването на НАТО.

Някои от тях се ръководят от военнослужещи, а други се ръководят от доброволци. ВСУ получиха доста разнороден боеприпас от съоръжение от западните страни, единствено артилерийски системи от 14 разнообразни вида. Това многообразие беше в допълнение увеличено от западните танкове (много разновидности “Леопард ”, както и “Чаланджър ” и “Ейбрамс ”), бойни машини на пехотата, противоминни транспортни средства и друго съоръжение.

„ Всичко това основава проблеми с логистиката и поддръжката, което понижава количеството съоръжение, налично за потребление във всеки един миг. Украйна може да стартира да губи спора още тази година, защото преимуществата на Русия ще се ускоряват през 2025 и 2026 година “, споделя Кофман.

Превод : В. Сергеев

Източник: Свободная пресса

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед10652Активно българско присъединяване на представители от Политическа партия АБВ - част от " ЛЕВИЦАТА! ", на Младежкия фестивал в СочиАлтернативен Поглед3511Проф. Захари Захариев за книгата на Си Дзинпин " Управлението на Китай " и за " Двете сесии " на КНРАлтернативен Поглед11307Проф. Боян Дуранкев: Бъдещето на Европейския съюз и България в подтекста на въздействието на Азия и КитайАлтернативен Поглед12739Зорница Илиева: Относно икономическите шансове на Китай днесАлтернативен Поглед17140Проф. Нако Стефанов: Високотехнологичният пробив на КНР в областта на микрочиповете и изкуствения интелект/ИИ/Алтернативен Поглед162644Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед126589Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоАлтернативен Поглед93954Валентин Вацев: Ако нещата се развиват както в този момент, ескалацията посредством директен досег сред натовски/американски/ и съветски войски е сигурнаАлтернативен Поглед89417Мария Захарова с топли думи към българския народ за Трети мартАлтернативен Поглед84550Проф. Людмил Георгиев: Европейски Съюз няма късмет исторически да оцелее в каквато и да е конфигурацияАвторски:ПоследниНай-четени  Васил Проданов
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР