Украинци обстрелват българско село в Таврия и то с български

...
Украинци обстрелват българско село в Таврия и то с български
Коментари Харесай

Костадинов качи информация за обстрелвано българско село в Таврия. Обясниха му, че такова няма

Украинци обстрелват българско село в Таврия и то с български снаряди. Такава информация показа в блога си, както и на страниците си във Facebook водачът на „ Възраждане “ Костадин Костадинов.

Според него информацията е вярна, а родните медии не я отравили - „ стон, нито вопъл. Дори не си вършат труда да опровергаят новината “, написа Костадинов.

Под обявата се включва Петър Чумаков от Херсон, ръководител на българското съдружие „ Хан Кубрат “, който изяснява, че в този регион няма българско село, а единствено две фамилии: 

„ Срам, срам и още доста пъти позор за вас за погрешната информация и неистини. В Алешки (правилно Олешки) няма и в никакъв случай не е имало плътно население от българи!!! Познавам единствено две български фамилии там, в чиито къщи първо се настаниха съветските окупатори, а след това ги наводниха и унищожиха, същото се случи и с къщата на тъста и тъща ми!!! “, изяснява Чумаков.

Информацията за обстрела потегля от съветската организация ТАСС, която бива представена в няколко български медии. Тя се базира на думи на ръководителя на херсонския районен клон на Всеруската социална организация на ветераните „ Бойно приятелство “ и народен представител от районния парламент Игор Телегин.

„ Има 120-милиметрови минохвъргачки, които стрелят към Альошки. Там има регион, в който живеят българи. И този български снаряд удря български къщи “, споделя Телегин на кръгла маса, отдадена на доставките на оръжия от страните от НАТО за Украйна.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР