Украинското външно министерство ще привика посланика на Унгария, за да

...
Украинското външно министерство ще привика посланика на Унгария, за да
Коментари Харесай

Украйна: Орбан унищожава унгарско-украинските отношения

Украинското външно министерство ще привика посланика на Унгария, с цел да се оплаче от " изцяло недопустимо " изявление на премиера Виктор Орбан по отношение на Украйна. Въпросното изявление на Орбан бележи нов спад в връзките сред двете страни.
 
Унгария неведнъж подлага на критика глобите на Европейски Съюз против Русия, като посочваше, че те не са съумели да отслабят доста Москва, а единствено основават риск от разрушение на европейската стопанска система.
 
Олег Николенко, представител на украинското външно министерство, написа във Facebook, че унгарският министър председател е нарекъл пред публицисти Украйна " ничия земя " и я е сравнил с Афганистан.
 
Подобни изказвания са изцяло неприемливи. Будапеща продължава да се движи по един премислен курс, ориентиран към унищожаването на унгарско-украинските връзки. Унгарският дипломат ще бъде привикан в украинското външно министерство за прям диалог. Ние резервираме правото си да предприемем ответни ограничения, безапелационен бе Николенко.
 
По-рано през днешния ден Орбан съобщи, че Унгария ще наложи несъгласие на всевъзможни наказания на Европейски Съюз против Русия, които засягат нуклеарната енергетика. Унгария разполага с издигната от Русия атомна централа и възнамерява да я разшири. 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР