Украинското разузнаване определи награда от 100 000 долара за залавянето

...
Украинското разузнаване определи награда от 100 000 долара за залавянето
Коментари Харесай

Украйна обяви награда от 100 000 долара за главата на Гиркин

Украинското разузнаване дефинира премия от 100 000 $ за залавянето на съветския терорист Игор Гиркин-Стрелков, за който се допуска, че от няколко дни е на фронта в Украйна. Властите в Киев считат терориста за извънредно значим и скъп очевидец на редица военни закононарушения.

Съобщения, че Стрелков е отишъл да се бие като доброволец се появиха преди известно време в съветските медии. Не се знае дали Стрелков е бил мобилизиран или е отишъл непринудено на бойното поле, написа.

През пролетта на 2014 година Гиркин, който е пенсиониран полковник от ФСБ, получи големи средства от съветския олигарх Константин Малофеев, с цел да провежда проруски сепаратистки протести в Донбас. Бе назначен и за министър на защитата на така наречен Донецка национална република. Той ръководеше завладяването на Славянск напролет на 2014 година и се счита за директен участник в свалянето на малайзийския пътнически аероплан Boeing 777, изпълняващ полет MH17. При тази терористична офанзива на 17 юли 2014 година починаха 298 души.

Напоследък Гиркин поддържаше боен видеоблог и Телеграм канал, в които въобще не пестеше рецензии към управлението на съветското Министерство на защитата.

В украинските Телеграм канали новината за премията за предаването на терориста се разяснява интензивно. Според множеството консуматори 100 000 $ са " неустоима оферта ", поради която бойните му приятели в редовете на съветската войска с подготвеност ще го предадат на ВСУ.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР