Украинското правителство се опитва да убеди европейските държави да прекратят

...
Украинското правителство се опитва да убеди европейските държави да прекратят
Коментари Харесай

Украйна иска ЕС да прехвърли доставките от Северен поток 1 към собствената й тръбопроводна мрежа



Украинското държавно управление се пробва да убеди европейските страни да прекратят доставките на съветски газ по газопровода " Северен поток 1 ".

 

Според представители на енергийните управляващи, представени от Ройтерс, този ход има за цел да принуди Русия да придвижва по-голяма част от доставките си на газ за Европа през Украйна.

Увеличаването на доставките през Украйна ще подкрепи бюджета на Киев с повече директни такси, които биха могли да оказват помощ на защитата на страната по време на война, както и да възпрат Русия от увреждане на украинските газопроводи, оповестяват формалните лица пред законодатели и представители на администрацията на Байдън във Вашингтон.

Русия " зависи от нас при превозването на газ от Русия за Европа. Това е нещо, което би трябвало да използваме в полемиките си с тях и Европа може да помогне ", счита Олга Билкова, шеф по интернационалните въпроси на Оператора на газопреносната система на Украйна, представена от медиите.

 

 

Доставките на съветски природен газ за Германия по " Северен поток 1 " възлизат на 55 милиарда кубически метра годишно. Руската компания " Газпром " изпраща още 40 милиарда кубични метра за Европа през украинската газопреносна система, като заплаща на Украйна директни такси в щатски долари.

Официалните лица предложиха 40% от потенциала на " Северен поток 1 " да бъде пренасочен към украинския газопровод неотложно, като последователно се усили до 100% до април 2023 година Това би дало на страните от Европейски Съюз време за струпване на ресурси за зимата и за диверсификация.

Съобщава се също, че Киев търси поддръжка от Съединени американски щати, с цел да може Украйна да получи достъп до доставки от терминалите за полутечен природен газ в Турция.

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР