Украинското посолство в България излезе с позиция, в която критикува

...
Украинското посолство в България излезе с позиция, в която критикува
Коментари Харесай

Украинското посолство осъди думите на Радев: Русия, а не Украйна настоява да води тази война

Украинското посолство в България излезе с позиция, в която подлага на критика по отношение на Украйна, само че без да посочва президента поименно.

В нея се показва, че " прехвърлянето на виновността върху Украйна за водената война е една от най-разпространените опорни тези на съветската агитация и хибридната война в Европа ". Коментарът явно е във връзка думите на Радев от петък, когато той упрекна Украйна, че " упорства да води тази война ", до момента в който " сметката се заплаща от Европа ".

По този мотив от представителството на Киев в София споделят: " Най-много Украйна желае мира, а точно агресора упорства да води война! "

Украинското посолство оборва и нападките, че военната помощ за Киев ще докара до повече жертви и разгръщане на спора - теза, също споделяна от президента.

" Искаме да подчертаем, че даването на средства за защита на Украйна не води към увеличението на количеството на жертви и опустошения, тъкмо назад – това значи повече избавени животи както на обикновенните жители, техните фамилии и деца, по този начин и на домовете и жилищата им. Предоставянето на гаранции за сигурност на Украйна – това са гаранции и за сигурността на Европа, в това число и на България ", написа в позицията.

" Вземайки пред тип стартиралата предизборна акция за локални избори, Посолството се обръща към избрани политически сили с апел да се въздържат да исползват обвинявания против Украйна, която страда от съветската военна експанзия, за постигането на ситуативни политически цели ", допълват от посолството.

Представителството на Украйна у нас обръща внимание и на думите, които се употребяват за наименуване на съветската война:

" Само кремълският режим и неговите почитатели заобикалят да назовават войната на Русия против Украйна с думата война, маскирайки съветската експанзия и геноцида против украинския народ под формулировките спор и специфична интервенция ".

Това беше и един от разногласията по време на срещата сред украинския президент Володимир Зеленски и Радев преди седмица. По време на диалозите българският държавен глава най-малко един път назова войната в Украйна като " спор ", само че Зеленски побърза да го скастри и да му изясни, че в която умират хора.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР