Украинското Министерство на отбраната се подигра на руските власти, коментирайки

...
Украинското Министерство на отбраната се подигра на руските власти, коментирайки
Коментари Харесай

Киев се подигра на Кремъл: Не знаем какво стана, ама внимавайте с пушенето -

Украинското Министерство на защитата се подигра на съветските управляващи, разяснявайки детонациите и пожара на военното летище във краткотрайно окупирания Крим.

Позицията на ведомството на Олексий Резников бе оповестена във Фейсбук.

" Украинското министерство на защитата не може да откри повода за пожара, само че още веднъж подсещаме за разпоредбите за пожарна сигурност и за възбраната за пушене на неразрешени места. Фактът на пожара може да бъде употребен от терористичната страна в осведомителната война. Не изключваме опцията окупаторите " инцидентно " да намерят някакъв присъщ " шеврон ", " визитна картичка " или даже " ДНК ", се споделя в изказването.

В Министерството на защитата поучават украинците да запазят успокоение и да се доверят на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ).

По-рано беше обявено, че е имало мощни детонации покрай военното летище в Новофедоровка, Крим, от което излитаха руските самолети, с цел да бомбардират Николаевска, Херсонска и Запорожка област по време на пълномащабната война, разгърната от Русия против Украйна в ранните часове на 24 февруари.

Виктор Андрусов, някогашен консултант на министъра на вътрешните работи на Украйна, загатна, че мощните детонации в Крим на 9 август са резултат от обстрел, осъществен от украинската страна.

Руското министерство на защитата твърди, че детонациите са станали поради експлозия на муниции. Но те до ден сегашен настояват и че крайцерът Москва е потопен по същата причина.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР