Украинското контранастъпление срещу руските войски се развива постепенно, заяви днес

...
Украинското контранастъпление срещу руските войски се развива постепенно, заяви днес
Коментари Харесай

Марк Мили: Украинската контраофанзива напредва постепенно

Украинското контранастъпление против съветските войски се развива последователно, съобщи през днешния ден ръководителят на Съвета на началник-щабовете на Съединени американски щати Марк Мили, представен от Франс прес.

Развитието на тази контраатака е " последователно и това е предумишлено ", сподели най-висшият американски боен пред публицисти в края на среща на съдружниците на Украйна в американската база Рамщайн в Германия за съгласуване на военната помощ за Киев.

Той обаче предизвести, че " към момента е прекомерно рано " за ясна оценка на обстановката на терен.

Мили обаче акцентира, че Украйна употребява модерните западни оръжия със съкрушителни резултати, отбелязва Ройтерс. Само с доставената от Съединени американски щати ракетни системи са били изумени над 400 цели, съобщи той на срещата на министрите на защитата в Рамщайн.

Американският министър на защитата Лойд Остин съобщи на срещата, че президентът Джо Байдън е одобрил продажбата на пакет от оръжия на стойност 675 милиона $ на Украйна.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг предизвести, че Украйна и нейните поддръжници са изправени пред тежка зима през идващите месеци, само че прикани обществеността в западните страни да резервира религия в напъните им, заяви Асошиейтед прес.

Войната е в сериозна точка, като Русия губи част от следените от нея територии, а офанзивата ѝ в Донбас е в застой, акцентира той.

" Виждаме, че украинците съумяха да отвърнат на удара, да отвърнат на удара и да си върнат част от територията ", добави Столтенберг.

По-рано Украйна искаше оръжие и муниции, само че в този момент се нуждае от зимно съоръжение. На днешната среща немският министър на защитата Кристине Ламбрехт сподели, че нейната страна ще достави съоръжение за произвеждане на електричество, палатки и други материали. Необходимо е обаче повече.

" Идва зима, а зимата ще бъде тежка на бойното поле в Украйна. Знаем, че размерът на украинската войска в този момент е почти три пъти по-голям от това, което беше предходната зима ", уточни Столтенберг. Той добави, че НАТО работи с отбранителната промишленост, с цел да изследва способи за увеличение на производството на оръжия, с цел да отговори по-добре на потребностите на Украйна и да попълни арсеналите на съдружниците, които дават всички типове оръжия и отбранителни системи.

Генералният секретар на НАТО се обърна и към обществеността в Съединени американски щати, Канада и Европа, страдаща от високите цени на силата, инфлацията и опасенията по отношение на доставките на храна, като ги прикани да запазят вярата си.

Цената за преустановяване на поддръжката в този момент би била прекомерно висока за заплащане, предизвести Столтенберг. " Ако президентът Путин победи в Украйна, тогава светът ще стане по-опасен. Тогава той ще види, че е заплатен, че може да реализира триумф по този метод, като употребява брутална военна мощ, като нахлуе в комшия, като жестоко нарушава интернационалното право и атакува почтени цивилни ", акцентира някогашният норвежки министър председател.

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън съобщи от Киев, че контраофанзивата на украинската войска отбелязва " явен и действителен прогрес на терен, изключително в региона към Херсон, само че също по този начин има забавни развития в източната част на Донбас ".

" Горди сме, че нашата поддръжка и поддръжката на толкоз други страни способстват за това да разрешат на украинците да създадат това, което вършат - да работят за освобождението на териториите, които Русия завзе в границите на тази експанзия ", сподели Блинкън. " В последна сметка фундаменталната разлика е в това, че това е отечеството на украинците, а не на руснаците ", акцентира той. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР