Украинското издание на Форбс състави ранглиста на приятелите на Украйна

...
Украинското издание на Форбс състави ранглиста на приятелите на Украйна
Коментари Харесай

Форбс подреди класация на приятелите на Украйна, България я няма в топ 20 -

Украинското издание на Форбс сформира класация на приятелите на Украйна благодарение на критерии, включващи размера на оказаната помощ, броя на изгонените съветски дипломати, отношението на държавните водачи – президенти и министър председатели, и относителния дял на помощта за Украйна по отношение на брутния вътрешен артикул. България липсва в листата, който съдържа 20 страни.

Форбс е употребявал общо 11 критерия за разбор на дейностите на националните държавни управления след 24 февруари и на тази база е определил листата с най-приятелските за Украйна страни. Оценката отразява поддръжката от държавните управления, която не постоянно е еднопосочна на поддръжката на болшинството от жителите. Така да вземем за пример държавното управление на Грузия, без значение от многохилядните демонстрации в поддръжка на Украйна, не е подхванало ограничения против държавата-агресор.

Мото на класацията е „ Не с думи, а с каузи “ , което припомня „ Дела трябват, а не думи “ на Васил Левски.

С най-голям рейтинг на другарство е Полша с 97 от 100 вероятни пункта. Страната е изразила кардинална поддръжка за Украйна при гласуването в Генералната асамблея на Организация на обединените нации за евакуиране на съветските войски от Украйна, въвела е наказания против Русия, протекция е за съветски самолети въздушното си пространство, включена е от Русия в листата на вражеските страни, признала е осъществяването на геноцид от страна на Русия против Украйна, изгонила е 45 съветски дипломати, помощта за Украйна се показва в 3.1 милиарда $, за подкрепяне на Украйна е изразходвала 0.46 % от брутния си вътрешен артикул, а в Киев визити са създали и президентът и министър председателят, различен аршин при оценяването (в сряда министър председателят Матеуш Моравецки дойде за повторно в Украйна).

Второто място е за Съединени американски щати, трето за Естония, следват Латвия, Канада, Литва, Англия, Словакия, Чехия, Португалия, Испания, Франция, Дания, Норвегия, Германия, Хърватия, Финландия, Словения, Италия, Румъния. С най-нисък рейтинг на другарството – 69 е Румъния, която не признава дейностите на Русия за геноцид, оказаната помощ е за 0.2 милиарда $.

В ранглистата е взета поради и съпротивата на обособените страни против налагането на наказания на Русия. За страни другари на Украйна се смятат тези, които са изкарали най-малко 40 пункта. Общият брой на тези страни е 40, само че изданието не показва ранглиста след 20-то място.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР