Украинското държавно бюро за разследване заведе 11 наказателни дела срещу

...
Украинското държавно бюро за разследване заведе 11 наказателни дела срещу
Коментари Харесай

Украйна даде ход на 11 наказателни дела срещу Петро Порошенко

Украинското държавно бюро за следствие заведе 11 наказателни каузи против някогашния президент на страната Петро Порошенко и други високопоставени чиновници от екипа му. Това заяви на брифинг шефът на бюрото Роман Труба, съобщи РИА Новости.

Днес Порошенко е бил свикан за разпит като очевидец по дело за вероятно укриване на налози и заверка на приходи в размер на 300 милиона $ при продажба на цех. Бившият държавен глава обаче не се е явил, заради което ще бъде наново свикан, изясни Труба.

Порошенко по-рано стана обвинен в няколко наказателни каузи, измежду които за корист с власт и служебно състояние при разпределението на длъжностите в " Центренерго ", по дело за държавна измяна по отношение на случая в Керченския пролив, по дело за узурпация на правосъдната власт и нелегално изземване на тв канала " Прямой ", както и за подправяне на документи при образуването на парламентарни фракции през 2016 година и противозаконното назначение на държавното управление.

Освен това като очевидец той към този момент е бил разпитван в тази ситуация със гибелта на цивилни по време на Евромайдан през 2014 г.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР