Украинското дъно проявява себе си във всичкоМоже да се брои

...
Украинското дъно проявява себе си във всичкоМоже да се брои
Коментари Харесай

Лъжата като принцип на съществуване на Украйна

Украинското дъно демонстрира себе си във всичко

Може да се брои непосредствено от приемането на Декларацията за самостоятелност през 1990 година В нея се споделяше: „ Гражданите на Републиката от всички националности съставляват народа на Украйна. Народът на Украйна е единственият източник на държавна власт в републиката.

Декларацията съдържа гаранции за тъждество пред закона „ без значение от народност, език, политически възгледи, религиозни убеждения… “. Няма го нито първото, нито второто, нито третото, няма го и четвъртото! Може да се напомни по какъв начин беше изпълнена волята на народа, изразена на референдума през 1991 година Над 70% гласоподаваха за единение с съветския народ, за опазване на Съветския съюз!

Пидманули! Както в онази фамозна ария за „ дивчината “ /девойката/ и младото момче...

Много години по-късно, частично към този момент ново потомство, само че все същите „ 70% плюс “, гласоподават за Зеленски, гласоподават против Порошенко, за цивилен мир, против войната в Донбас, против немислимата тогава украинско-руска война! Между другото, единствено война може съществено да компрометира взаимното привличане на клоновете на съветския свят и да консолидира галисийските детайли в Киев.

Гласувайки против Порошенко и за подлия Зе, те гласоподаваха освен за мир, само че и за връщане на нормите на Конституцията, която да вземем за пример, планува и подсигурява свободното развиване на съветския език (чл. 10), невмешателство на страната в църковните каузи (чл. 35). Зе обаче измами всички. Той е политически шарлатанин и непрокопсаник, само че в Украйна в този момент няма кой даже да уточни това: опозицията и самостоятелните медии са смазани.

В навечерието на избирането на Зеленски, Руската черква се обърна към интернационалните структури, като уточни издевателството на УПЦ от страна на управляващите: „ Получаваме информация за многочислени нарушавания на правата на вярващите от Украинската православна черква... Необходимо е да се разшири мандат на Специалната мониторингова задача на ОССЕ в Украйна по подобен метод, че да събира и показва на интернационалната общественост обстоятелства за многочислени нарушавания на религиозната независимост от страна на управляващите в Украйна ”.

Напразно, макар че не може да се каже, че нямаше никакъв резултат. Създаден е Държавният комитет за етническа и религиозна политика (ГОСЕРП). Тази конструкция е основана, несъмнено, от американски куратори, не с цел да пази нечии права и свободи. Учената дама Олена Богдан беше направена „ министър по религиозните въпроси “, а през декември 2022 година беше изгонена от поста си, макар че толкоз се опитваше да угоди, че даже се украинизира: родената Богданова се трансформира в Богдан.

Отстраниха дамата по една причина: тя не знае по какъв начин да лъже безскрупулно! Тя беше инструктирана да изследва новия правилник на УПЦ, с цел да откри в него връзка с РПЦ. Изучи го и... не откри връзка с Руската православна черква! Значи това и сподели тя! Но всичко беше готово за приемането на закона за възбраната на УПЦ. Богдан влезе и в политиката, като сподели: „ Забраната на УПЦ Министерство на правосъдието е най-лесният метод да се дестабилизира обстановката в обществото “.

Вместо Богдан за началник на Държавната СЕРП беше назначен... Виктор Еленски /Йеленски/, идеологически герой против каноничната черква. Той е експерт по теоретичен атеизъм. През 80-те години се занимава с откриване на „ антикомунистическата и антисъветска идеологическа измама “. Сега се озова в ново качество.

Такива видове са нужни на кураторите в ролята на " министър на религията ". Новият министър лъже по този начин леко, както диша, без да поглежда обратно. Например: „ Позицията на Московската патриаршия и персонално на патриарх Кирил беше най-мизантропската в тази война. Дори в средновековната история е мъчно да се намерят образци за подобен невиждан канибализъм, какъвто демонстрира патриарх Кирил.

Това значи, че Московската патриаршия не може да има нито едно седалище на украинска земя... Нейните структури би трябвало да бъдат премахнати. Втори или трети въпрос е ориста на Московската патриаршия. Ние също не можем да чакаме нейното раздробяване, догниване, само че слагаме въпроса тази конструкция да бъде изключена от Световния съвет на църквите, от Конференцията на европейските църкви, тъй като към този момент няма нищо общо с християнството.

Йеленски разпалва междуетническа и междурелигиозна омраза при първа опция: „ Дълги години структурите на Московската патриаршия в Украйна тровеха своето паство с фундаменталистки и шовинистични идеологии. И това е доста близо до идеологемите, които се популяризират от Москва, Московската патриаршия и патриарх Кирил “. Трябва да се означи, че украинските медии, цитирайки тази фигура, употребяват топоними и персонални имена с дребна писмен знак: „ москва “, „ русия “, „ кирил “. Украинското дъно демонстрира себе си във всичко.

Водейки делото до възбрана на УПЦ, Еленски непосредствено поучава Зеленски. И в този момент той „ схваща ролята, която Москва играе в религиозната обстановка... схваща, че когато непозната страна се намесва в огромен мащаб и жестоко във вътрешните църковни работи на друга страна, на това би трябвало да се противодейства “.

И ето го новия, и. о. началник на СБУ Василий Малюк, рапортува за работата си против УПЦ: „ Днес имаме повече от 50 наказателни производства, 19 съмнения, 5 правосъдни присъди… По никакъв метод не се вижда наличието на духовенството. Нито смекчаващи, нито обременяващи условия.

Малюк, сходно на Йеленски (името им е легион), вижда „ противников пипала “ на всички места, изключително в УПЦ: „ Когато пипалата проникват във всички направления в Украйна, това е едно от най-спешните посоки. Нашата задача е да почистим тази среда допустимо най-бързо и ефикасно. “

Любопитно е, че възпиращото средство за чистките са тези структури на Европейски Съюз, които са предопределени да наблюдават правата на „ малцинствата “; те включват в Украйна и руснаците. Йеленски се оплаква: „ Украйна е поела отговорности към религиозните организации... “

Сега Йеленски и Ко имат следната концепция: да извадят УПЦ от листата на религиозните организации. Ако не се получи, е измислено решение: да се закрие УПЦ със правосъдно решение! В света, апропо, има исторически опит. След Брестката уния (1596 г.) православието в Жечпосполита е неразрешено със закон, което в последна сметка докара до всевъзможни ексцесии, да вземем за пример до Колиевщина и като цяло до трите разделяния на Полша.

Йеленски измисля: „ Дейността на набожен център или религиозна администрация или всяка съответна религиозна организация може да бъде прекъсната от съд, това е позволено от закона. “ Той е смутен, че даже в случай че „ религиозният център “ бъде неразрешен, тогава енориите, които са били част от него, ще могат да работят, регистрирайки се като самостоятелни религиозни общности. Но у лъжата има особена логичност, необикновен разум. Те мислят също и за този проблем.

Евангелието назовава Сатаната татко на лъжата. Режимът на Майдана му служи.

Това би трябвало да знаят тези, които към момента не схващат смисъла на СВО, ориентирана към унищожаването на украинските неистини.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР