Украинско семейство се е заразило от опасен вирус в турския

...
Украинско семейство се е заразило от опасен вирус в турския
Коментари Харесай

Летовници, тръшнати от страшен вирус в луксозен хотел в Турция, разказват: "Температура 40, обриви като грах по цялото тяло, диария"

Украинско семейство се е заразило от рисков вирус в турския курорт Белек. Летовниците са били настанени в първокласния хотел Calista Luxury Resort, оповестява на страницата си във " Facebook " националният народен представител Виталий Куприй, представен от Лайф.ру.

Инкубационният интервал на болеста е от 10 дни до 1 месец. Т.е. заболелите, които се връщат в родината си, с огромна възможност могат да разнесат болестта.

„ Протичането на заболяването е ужасно: четири дни 40, по-късно обриви и мехури като грах по цялото тяло, не дремя към този момент трети ден плюс диария. И това беше с всички от фамилията ми”, цитира депутатът думите на един от потърпевшите.

И това е забавно: Д-р Валентина Цанева: Чистите ръце са основни против инфекциозните заболявания през лятото - четете на най-полезния здравен уебсайт Zdrave.to

Вирусът Коксаки преди всичко поразява децата, а от тях заболяването се предава и на възрастните. Всичко стартира с нарушавания в работата на червата, висока температура и присъщи обриви. В случай на погрешно лекуване единствено след няколко денонощия настъпват тежки затруднения паралич и провали на обвивката на основния мозък.
Пострадалото семейство отбелязва, че хотелът е отказал подпомагане за лекуването.

„ В хотела има към 1000 души, всяко трето дете боледува или е преболедувало, само че никой не признава това, настояват туристите. Украинското консулство е открило контакти със заболялото семейство. Пострадалите се надяват, че ще им бъде възложен хигиеничен аероплан, с цел да се завърнат в родината си. Така те няма да заразят други пасажери.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР