Украинският военнопленник Андрей Бабурин, който се предаде в Авдеевка, разказа

...
Украинският военнопленник Андрей Бабурин, който се предаде в Авдеевка, разказа
Коментари Харесай

Пленени украински войници в Авдеевка: Отношението е нормално, няма издевателства. По-добре идете в затвора, но не отивайте на война!

Украинският военнопленник Андрей Бабурин, който се съобщи в Авдеевка, описа за естествените условия на задържане: " Отношението в действителност е обикновено, съответно, съблюдава се хигиена. Храната е естествена. Никой не издевателства ". Видео с негов коментар беше публикувано от съветското военно министерство.  " Не отивайте да се биете! Направете всичко допустимо, с цел да не воювате! - обърна към сънародниците си плененият Юрий Петров. - Нека да отидат в пандиза, само че да не отиват на война! ", съобщи ТАСС.

Както посочи съветското министерство на защитата, това е една от групите, състояща се от няколко десетки военнослужещи от украинските въоръжени сили, които се предадоха на съветските десантни елементи по време на освобождението на Авдеевка. Пленените бойци са разпределени в центрове за краткотрайно задържане на военнопленници в тиловите региони на зоната на специалната военна интервенция. Всеки център включва няколко десетки военнослужещи от украинските въоръжени сили.

" Войските се изтеглиха и по-късно пристигна заповедта (на ген. Сирски за изтегляне) - обикновено за Украйна. (...) Ако имаше декрет ден по-рано, може би повече момчета щяха да оцелеят. Бяхме хвърлени като " примамка ", с цел да може оптимален брой " хищни риби " да доплуват до нас, а тези, които трябваше, да се махнат ", споделя Андрей Бабурин. - Отношението в действителност е обикновено, съответно, съблюдава се хигиена. Храната е естествена. Никой не издевателства ".

На всички пленени военнослужещи при нужда се оказва квалифицирана здравна помощ. Осигурени са три топли хранения дневно.

Плененият украински боец Юрий Петров споделя, че би желал да се върне вкъщи. Според него командването ги е заблудило, че няма да служат на предната линия на защитата. Петров отбелязва, че в частите има доста доброволци, които не извършват заповедите на своите командири и не са съгласни да отидат на фронта на сигурна гибел и избират да влязат в пандиза за дезертиране, в сравнение с да умрат напразно на бойното поле.  " Не отивайте да се биете! Направете всичко, с цел да не се води война! - обърна се Петров към сънародниците си. - Нека да отидат в пандиза, само че да не отиват на война! ".

При освобождението на Авдеевка от съветските войски, Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) бяха изтласкани на повече от 10 км. Това рапортува командирът на групировката„ Център “ Андрей Мордвичев на съветския министър на защитата Сергей Шойгу по време визитата му в зоната на специфичната военна интервенция в Украйна. Мордвичев рапортува на министъра, че макар „ хленченето на киевския режим за острия дефицит на артилерийски муниции, интензивността на артилерията на съперника не е намаляла “.

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР