Украинският външен министър Вадим Пристайко заяви, че е започнало планираното

...
Украинският външен министър Вадим Пристайко заяви, че е започнало планираното
Коментари Харесай

Украинските войски и сепаратистите в Донбас започнаха да се раздалечават

Украинският външен министър Вадим Пристайко съобщи, че е почнало плануваното раздалечаване на киевските войски от силите на самопровъзгласилите се републики, оповестява ”Дневник ”, базирайки се на Ройтерс.
Стъпки в тази посока са почнали и проруските сепаратисти в региона на градчето Золоте. Скоро следва сходно предислоциране в Петрово-Красносиля (Петровское) в Луганска област.

Отдръпването от първа бойна линия бе подхванато според постигнатите съглашения от Контактната група за спора в Източна Украйна. Двете страни би трябвало да реалокират силите и оръжията си на километър от разграничителната линия посред им.

" Раздалечаването в Золотое към този момент е в ход, започваме го през днешния ден ", съобщи министър Пристайко преди началото на Инвестиционен конгрес в Мариупол и добави: " Забавихме се, тъй като това не е нормално раздалечаване, а то би трябвало да бъде квалифицирано и следено от страна на ОССЕ ".

Миналата седмица президентът Володимир Зеленски съобщи, че срещата на водачите на страните от така наречен Нормандски формат (Украйна, Русия, Франция и Германия), които договарят за решение на спора в Донбас, ще стане след раздалечаването на силите от три региона, измежду които са Золоте и Петрово-Красносиля. Зеленски се надява срещата да се състои към края на ноември.

Официално от украинска страна жертвите на спора в Донбас, почнал след анексията на Крим от Русия, надвишават 13 000.
Според други калкулации са надалеч повече.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР