Украинският външен министър Дмитро Кулеба заяви, че заедно с турския

...
Украинският външен министър Дмитро Кулеба заяви, че заедно с турския
Коментари Харесай

Кулеба и Чавушоглу ще обсъдят възможности за нови преговори с Лавров


Украинският външен министър Дмитро Кулеба съобщи, че дружно с турския си сътрудник Мевлют Чавушоглу ще обсъдят вероятните нови предговори с министъра на външните работи на Русия Сергей Лавров, съобщи украинската организация Укринформ.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 2722
Чавушоглу се срещна през вчерашния ден в Москва с Лавров, като главния въпрос, който двамата външни министри обсъждаха, бе рецесията в Украйна и разновидностите за разрешаване на казуса. Днес турският посланик номер едно през днешния ден ще бъде на посещаване в Украйна, където ще се срещне с Дмитро Кулеба.

Украинският външен министър уточни нощес, че Чавушоглу се чака да опише какво е било реализирано по време на диалозите с Лавров през вчерашния ден.

Заедно с Чавушоглу " ще построяваме по-нататъшната логичност на процеса ", съобщи Кулеба.

Винаги съм потвърждавал, че съм подготвен за водене на договаряния на равнище министри на външните работи при изискване, че Лавров е подготвен за разискване всъщност на въпросите и решаването на съответни проблеми, сподели Кулеба.

Ако Чавушоглу донесе от Москва такова уведомление, ще можем да определим по-нататъшните стъпки в преговорния развой на равнище министри, уточни Кулеба.

Той добави, че дружно с турския външен министър ще обсъдят и двустранните връзки, в това число поддръжката, която Турция оказва на Украйна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР