Украинският външен министър Дмитро Кулеба заяви, че отбранителната индустрия на

...
Украинският външен министър Дмитро Кулеба заяви, че отбранителната индустрия на
Коментари Харесай

Кулеба: Иронично, но факт - КНДР е по-ефективен партньор за Русия, отколкото Западът за Украйна

Украинският външен министър Дмитро Кулеба съобщи, че отбранителната промишленост на западните страни не е в положение да създаде задоволителни количества артилерийски муниции, от които Киев се нуждае и добави, че Северна Корея е по-ефективен сътрудник за Русия, в сравнение с Западът за Украйна. Изявлението си той направи в изявление за Die Welt, представено от " Фокус ".

" Всички бойци и офицери декларират, че Русия превъзхожда във връзка с наличните артилерийски муниции, наред с други неща, тъй като получава помощ от Северна Корея. Колкото и смешно да звучи, Северна Корея наподобява по-ефективен сътрудник на Русия от приятелите, които ни доставят артилерийски муниции за Украйна. Това е занимателно. И би трябвало да се промени ", декларира Кулеба.

Той добавя, че " Европейски Съюз, НАТО и обособени държавни управления са подготвени за увеличение на производството на оръжия, само че когато би трябвало да се вземат съответни решения, западните страни се впускат в безкрайни полемики ".

" Проблемът е, че нямаме време за това. Трябва да действаме “, разяснява ръководителят на украинската дипломация.

Той добавя, че има вяра в украинските въоръжени сили, само че показва, че казусът е, че " отбраната на фронта без задоволително артилерийски муниции ще донесе доста повече жертви ".

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР