Украинският външен министър Дмитро Кулеба призова днес колегите си от

...
Украинският външен министър Дмитро Кулеба призова днес колегите си от
Коментари Харесай

Кулеба: Да отстъпим по въпроса за санкциите означава да паднем в клопката на Путин

Украинският външен министър Дмитро Кулеба прикани през днешния ден сътрудниците си от Европейския съюз да не отстъпват пред Владимир Путин по въпроса за глобите против Русия, съобщи Франс прес.

" Истинската цел на Путин е обедняването на Европа. Той желае да обърне публичното мнение против ръководещите държавни управления с вярата да ги размени с радикални сили, които ще бъдат по-благосклонни към Русия ", предизвести Кулеба в послание към европейските си сътрудници, които се събраха в Брюксел.

Унгарският министър председател Виктор Орбан разкритикува в петък наложените от Европейски Съюз на Русия наказания. Той ги назова " неточност " и сподели, че глобите " не са постигнали задачата си " и задушават европейската стопанска система.

" Планът на Путин не е единствено да унищожи моята страна, а да потопи цяла Европа в рецесия . Вече можете да видите по какъв начин той употребява и най-малката взаимозависимост на Европа от Русия, с цел да реализира задачите си ", сподели украинският външен министър.

" Ако в този момент Русия усети уязвимост, последствията ще бъдат доста по-лоши, в сравнение с виждаме сега ", уточни Кулеба.

" Да отстъпим и да се подчиним на неговите претенции няма да проработи , това в никакъв случай няма да проработи. Това е клопка ", предизвести министърът.

" Сигурен съм, че през идващите седмици други гласове, близки до Кремъл, ще подстрекават публичното мнение да се даде на Путин това, което желае, тъй че той да остави Европа на мира ", добави Кулеба.

В Брюксел европейските външни министри се оповестиха през днешния ден за продължение на поддръжката за Украйна с стопански, политически и военни средства.

Министрите се срещнаха с новите санкционни ограничения, показани в петък от Европейската комисия, измежду които ембарго върху покупката на съветско злато.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР