Украинският външен министър Дмитро Кулеба предупреди в интервю пред ABC

...
Украинският външен министър Дмитро Кулеба предупреди в интервю пред ABC
Коментари Харесай

Дмитро Кулеба: Дори да свършат оръжията, ще се бием с лопати

Украинският външен министър Дмитро Кулеба предизвести в изявление пред ABC News, че " времето изтича " Конгресът да одобри ново съглашение за финансиране за увеличение на военната помощ за Украйна, само че добави, че даже оръжията да свършат, украинците ще се " бият с лопати ".

По думите му, повече пари за Украйна евентуално биха помогнали да се избегне директна борба сред НАТО и Русия, в която американските войски ще бъдат принудени да се намесят.

" Каквато и да е цената на поддръжката на Украйна в този момент, цената на оправянето на бъркотията в света, в случай че Украйна загуби, ще бъде доста, доста по-висока ", съобщи той. " Ако Западът не може да спре Русия в Украйна, тогава кой различен може да я спре в други елементи на света? Дори да ни свърши оръжието, ще се бием с лопати, тъй като съществуването на тази нация е заложено на карта за Украйна ".

Притиснат с концепцията, че Украйна един ден ще би трябвало да договаря с Русия, Кулеба изключи всевъзможни договаряния с Владимир Путин, до момента в който Украйна не бъде в доста по-силна позиция на бойното поле.

Той признава, че съветската войска е " научила уроците си " и в този момент е " доста по-добре оборудвана за тази война ", само че предвижда " още провали " за Русия тази година. Руските войски станаха по-уверени на бойното поле през последните седмици, превземайки дребни сектори от територия в Източна Украйна към оживения град Авдеевка.

Украинският външен министър обаче съобщи, че тези " минимални " съветски облаги са пристигнали на " извънредно висока цена " и отхвърли концепцията, че Русия в този момент има преимущество на бойното поле.

Изданието отбелязва, че през последните месеци Украйна е изстреляла дронове с експлозиви по цели в Русия. Кулеба отхвърли да разяснява непосредствено тези офанзиви, само че загатна, че Киев се пробва да покаже, че войната в Украйна оказва отрицателно въздействие върху Русия.

" Президентът Путин би трябвало да изясни на хората си за какво се случва всичко това ", разясни той. " Мисля, че е потребно понякога да ги накараме (жителите на Русия) да осъзнаят, че действителността отвън техните малките екрани е друга и може да бъде доста, доста по-лоша от тяхната агитация ".
 
  
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР