Украинският външен министър Дмитро Кулеба днес призова хората да не

...
Украинският външен министър Дмитро Кулеба днес призова хората да не
Коментари Харесай

Властите в Киев предупреждават хората да не се поддават на паника

Украинският външен министър Дмитро Кулеба през днешния ден прикани хората да не се поддават на " апокалиптични предсказания " за идно съветско навлизане и сподели, че неговата страна е мощна и има невиждана интернационална поддръжка, съобщи Ройтерс.
Президентът на Украйна Володимир Зеленски акцентира предходната седмица, че Украйна не е потъващ " Титаник ", и упрекна Вашингтон и медиите в поддържане на суматоха, която тежи върху стопанската система, а по улиците " няма танкове ".

Днес Украйна има мощна войска, невиждана интернационална поддръжка и вярата на украинците в тяхната страна ", написа Кулеба в Туитър.

" Врагът би трябвало да се опасява от нас, а не ние от него ", уточни външният министър.

Двама високопоставени американски чиновници споделиха през вчерашния ден, че Русия може да е подготвена за пълномащабно настъпление в Украйна доникъде на февруари, защото е разположила към 70 на 100 от бойната мощ, която счита, че ще й бъде нужна, и понастоящем изпраща спомагателни батальонни тактически групи към границата.

Днес съветникът по националната сигурност в Белия дом Джейк Съливан сподели, че Русия може да предприеме военни дейности " всеки миг ", само че може въпреки всичко да избере дипломацията.

Различните столици имат разнообразни сюжети, само че Украйна е подготвена за всевъзможен процес, означи Кулеба.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР