Украинският външен министър Димитро Кулеба е разговарял с премиера Кирил

...
Украинският външен министър Димитро Кулеба е разговарял с премиера Кирил
Коментари Харесай

Кулеба е разговарял с Кирил Петков за военна помощ за Украйна


Украинският външен министър Димитро Кулеба е разговарял с премиера Кирил Петков за военна помощ за Украйна. Това заяви външният министър Теодора Генчовска.

Тя изясни, че тематиката е била наранена от депутатите на външна комисия, като ГЕРБ и Демократична България са показали причини за своите оферти страната ни да изпрати оръжие на Украйна.

Който не помогне на Украйна, оказва помощ на Русия. Тази имитация повтори неколкократно украинският външен министър Димитро Кулеба след среща с ръководителя на Народното събрание Никола Минчев и депутати от външната комисия към Народно събрание.

" Парламентът знае отлично каква е обстановката ни. Уважаваме вътрешнополитическата обстановката, в която се намира България ", разяснява министър Кулеба.

" Когато си във война, имаш потребност от всичко. Дали сме идентичен лист със поръчка към всички страни в НАТО от какви оръжия се нуждаем ", сподели още той и добави, че с този лист разполага и България.

Той изясни, че е задоволен от срещата с премиера Петков, президента Радев и външния министър Теодора Генчовска. Кулеба благодари за помощта за украинските бежанците у нас.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР