Украинският Център за национална съпротива съобщи, че в Крим и

...
Украинският Център за национална съпротива съобщи, че в Крим и
Коментари Харесай

ВСУ ликвидираха 10 ирански инструктори край Херсон, но се оказа, че Украйна няма защита от дроновете

Украинският Център за национална опозиция заяви, че в Крим и Херсонска област се намират 20 ирански експерти, които инструктират съветските военни.

Войници на въоръжените сили на Украйна унищожиха 10 инструктори от Иран, които обучавали руснаците по какъв начин да ръководят ирански дронове. Това оповестява израелското издание The Jerusalem Post, базирайки се на източници в Украйна.

Наблюдатели означават, че информацията за ликвидирането на инструкторите се появила, откакто Центърът за национална опозиция съобщил за наличието на 20 ирански експерти в анексираните територии, а точно в селищата Железни порт, Гладовци в Херсонска област, както и в Джанкой.

„ Те образоват руснаци да употребяват безпилотни самолети-камикадзе и директно управляват изстрелването на безпилотни самолети по украински цивилни цели, по-специално ударите по Николаев и Одеса “, се споделя в обявата.

Информацията за наличието на ирански инструктори в анексираните територии беше доказана от представителя на Пентагона бригаден военачалник Пат Райдър. Според него иранците са били на територията на Украйна, с цел да оказват помощ на съветските военни в употребата на дроновете.

На собствен ред Министерството на защитата на Украйна публично заяви, че стотици ирански дронове се тестват на украинска земя.

„ Тези безпилотни самолети не са били предопределени за потребление против Украйна. За да има стратегическо преимущество над врага, Израел би трябвало да извърши „ пробно изстрелване “ на своята система за противовъздушна защита “, споделиха от Министерството на защитата.

Междувременно иранското външно министерство излезе с изказване, в което се споделя, че Техеран в никакъв случай не е отричал съдействието сред Иран и Русия във военната сфера, само че не е доставял на Москва никакви ирански оръжия за потребление във войната против Украйна. Освен това външното министерство изиска от украинската страна да даде документирани доказателства, че безпилотните самолети, употребявани от съветските въоръжени сили, в действителност са ирански.

Припомняме, представителят на Държавния департамент на Съединени американски щати Нед Прайс упрекна Техеран в неистина и съобщи, че Белият дом разполага с доста доказателства за потреблението на ирански дронове от съветските въоръжени сили. В тази връзка Съединени американски щати са подготвени без съмнение да наложат наказания против Иран.

Руслан Пухов, шеф на Центъра за разбор на тактиките и технологиите към Министерството на защитата на Русия, сподели онлайн, че съветските въоръжени сили употребяват ирански безпилотни самолети-камикадзе, с цел да нападат украински градове. Според него всички към този момент знаят, че дроновете са ирански, макар че съветските управляващи не признават това.

Според украински експерти от зенитно-ракетните войски най-хубавата отбрана против иранските ракети през днешния ден е унищожаването им в складовете.

Украинските въоръжени сили към момента не разполагат със средства за противоракетна защита (ПРО), които да са в положение да противодействат на иранските балистични ракети, които Москва изиска от Техеран. Украинските военни обаче търсят излаз от обстановката, сподели по време на брифинг Юрий Игнат, консултант на Военновъздушни сили на Въоръжените сили на Украйна.

Според него украинските военни разполагат с информация, че врагът ще ускори своите качества благодарение на ирански балистични ракети. Тъй като украинската противовъздушна защита към момента не разполага със средства за противопоставяне на иранските оръжия, най-ефективният метод е унищожаването на дроновете в складовете им

„ Нашите експерти от ЗРВ (противно-ракетни сили) споделят, че най-хубавата отбрана против тях е да ги унищожат в складовете. Защото Украйна няма такива системи за противоракетна защита, с цел да им противодейства дейно. Засега няма механизми за предотвратят доставката им “, акцентира Игнат.

Американското издание The Washington Post разгласява публикация, в която се приказва за подготовката на нова партида ирански оръжия за Русия. Журналистите пишат, че може да се приказва за прекачване на ракетни системи Fateh-110 и Zolfaghar, само че броят на оръжията и времето на доставките на американското разузнаване към момента не са известни.

Междувременно нито една от страните не разяснява тази информация, както и американските разследващи организации отхвърлиха коментар пред публицисти на TWP. В същото време изданието цитира Фарзин Надими, специалист по иранските оръжия от Вашингтонския институт за близкоизточна политика.

„ Преминаването от безпилотни самолети към ракети земя-земя може да даде на руснаците повече благоприятни условия и доста да усили военната им мощност “, сподели специалистът.

Анализатори от Центъра за стратегически и интернационалните проучвания (CSIS) означават, че Иран има най-големия и най-разнообразен ракетен боеприпас в Близкия изток, в това число хиляди балистични и крилати ракети. През последното десетилетие Техеран влага съществено в възстановяване на точността и смъртоносността на тези оръжия. Подобно развиване трансформира ракетните сили на Иран в мощен инструмент за демонстриране на силата на Иран и действителна опасност за съдружниците от НАТО.

„ Преминаването от безпилотни самолети към ракети земя-земя може да даде на руснаците повече благоприятни условия и доста да усили военната им мощност “, сподели специалистът.

По-рано Фокус разбра какъв брой действителни са доставките на балистични ракети от иранска страна за Въоръжените сили на Руската федерация. Експерти означиха, че Техеран към този момент доставя безпилотни самолети камикадзе Shahed-136 и е допустимо идната стъпка да бъде доставката на балистични ракети.

Украинските въоръжени сили са изцяло изтласкани от Отрадовка южно от Бахмут.

Подразделенията на украинската войска бяха принудени да изоставен укрепените региони на територията на селището Отрадовка, ситуирано на по-малко от 6 километра от селището Бахмут, боевете за което се водят от доста време, пишат непознатите организации.

Както стана известно, под мощен огън украинските войски бяха принудени да се отдръпват в западните околности на Бахмут.

Загубата на надзор над село Отрадовка демонстрира, че Бахмут последователно е обграден от превъзхождащи сили и може да бъде изцяло обграден през идващите седмици. Загубата на това обитаемо място заплашва да отблъсне украинската войска на доста разстояние и с изключение на всичко друго ще даде опция за започване на нахлуване против Константиновка, където са съсредоточени извънредно огромни сили на украинската войска.

Малко по-рано стана известно, че въоръжените сили на Украйна са имали съществени проблеми на територията на селището Белогоровка, откъдето украинските войски също стартират да отстъпват в западна посока.

Източник " Блиц "

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР