Украинският режисьор Олег Сенцов, който излежава присъда за тероризъм в

...
Украинският режисьор Олег Сенцов, който излежава присъда за тероризъм в
Коментари Харесай

Осъденият за тероризъм в Русия украински режисьор Олег Сенцов прекрати гладната си стачка след 145 дни

Украинският режисьор Олег Сенцов, който излежава присъда за тероризъм в съветски затвор, приключи гладната си стачка след 145 дни, съобщи РИА Новости.

Заместник-директорът на федералната работа "Изпълнение на наказванията " Валерий Максименко през днешния ден съобщи, че мъжът през днешния ден е ял варено пиле и по този метод прекратил протестните си дейности. "Господин Сенцов се намира в болница за цивилни за медицински проучвания. Аз благодаря на всички, които го убеждаваха да стартира да се храни ", добави служителят.

Сенцов бе задържан през март 2014 година, когато се опитваше да се опълчи на съветската анексия на украинския черноморски полуостров Крим. Той бе наказан през май същата година на 20 години затвор. Той бе разгласен за член в украинската радикална формация "Десен бранш ", считана от Москва за терористична организация.

Кинодеецът разгласи гладна стачка в символ на митинг против неприятните условия в пандиза. Гладната стачка стана мотив доста международни създатели и публицисти да изискат от съветския президент Владимир Путин да помилва режисьора.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР