Украинският разследващ проект Trap Aggressor съобщи, че един от производителите

...
Украинският разследващ проект Trap Aggressor съобщи, че един от производителите
Коментари Харесай

Руски дронове са използвали услугите на американска сателитна компания

Украинският проверяващ план Trap Aggressor заяви, че един от производителите на съветски безпилотни самолети употребява услугите на американската сателитна компания Iridium.

В следствието се споделя, че съветската компания AFM-Servers, съсобственик на която е предприемачът Амир Валиев, има контракти с съветските правоприлагащи органи и " редовно си сътрудничи с ФСБ ".

Авторите на плана " Trap Aggressor " се базират на видеоклип, оповестен в YouTube, в който Валиев показва дрон Ptero, предопределен за наблюдаване. В записа той признава, че дронът употребява сателитна система, предоставена от американската компания Iridium.

Междувременно самата Iridium към момента има офис в Москва и е имала контракт за даване на сателитни връзки на съветската национална армия през 2022 година Освен това едно от дъщерните сдружения на Iridium е осигурявало връзки за съветското външно министерство, се споделя в обявата.

Освен това, съгласно създателите на следствието, компанията AFM-Servers създава безпилотния аероплан " Картограф ", който съветската войска употребява за разузнаване по време на войната против Украйна.

През пролетта на тази година украинските военни настояват, че са свалили подобен дрон покрай Кривой Рог в Днепропетровска област.

Авторите на следствието настояват, че става въпрос за " безпилотен конфиденциален съветски комплекс от фамилията на Птеро ", който е " скрито създаден за потребностите на съветската Федерална работа за сигурност ".

В следствието не се показва дали американската сателитна система Iridium е употребена за ръководството на дрона " Картограф ".

В обявата обаче се твърди, че дронът " Картограф " е " безусловно препълнен със западни съставни елементи ". Наред с други неща, източникът на плана твърди, че в него се употребяват японска запалителна свещ, американски чипове и модули за безжична връзка, както и мотор, създаден в Германия.

Iridium към момента не е коментирала констатациите на създателите на следствието на плана Trap Aggressor, написа
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР