Украинският президентски съветник Михайло Подоляк заяви, че сега става очевиден

...
Украинският президентски съветник Михайло Подоляк заяви, че сега става очевиден
Коментари Харесай

Международните реакции след събитията в Русия

Украинският президентски консултант Михайло Подоляк съобщи, че в този момент става явен разривът сред съветските елити.

" Няма по какъв начин нещата да вървят, когато там се преструват, че всичко е наред. Накрая някой ще загуби - или Пригожин или груповият анти-Пригожин, " сподели Подоляк, като предвижда, че в Русия всичко едвам в този момент стартира да се развива.. 

От Европейската комисия дефинираха сбито събитията в Русия като " вътрешни работи " и допълниха, че наблюдават обстановката.

Полският президент Анджей Дуда е провел незабавни съвещания с премиера и представители на министерството на защитата поради събитията в Русия. 

Германското държавно управление също следи деликатно събитията, заяви представител на канцлера Олаф Шолц. 

В същия звук е реакцията и на Париж. От Елисейския замък акцентират, че вниманието им остава ориентирано към поддръжката за Украйна.

От английското външно министерство предизвестиха, че има заплаха от нарушение на публичния ред, след дейностите на частите на частната съветска компания " Вагнер " на съветска територия.  Остава в действие рекомендацията на Лондон да не се пътува до Русия. Според английското министерство на защитата, страната е изправена пред най-сериозните провокации в региона на сигурността напоследък. Отбелязва се, че през идващите часове решаваща ще бъде лоялността на съветските сили за сигурност и изключително на Националната армия.

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР