Украинският президент Володомир Зеленски заяви пред лидерите на Г-7, че

...
Украинският президент Володомир Зеленски заяви пред лидерите на Г-7, че
Коментари Харесай

Зеленски: 28 ракети са изстреляни срещу Украйна във втората вълна от атаки

Украинският президент Володомир Зеленски съобщи пред водачите на Г-7, че Владимир Путин към момента има средства за задълбочаване на войната и изиска помощ за основаването на щит против съветските ракетни удари и въздържане на Русия, заяви БНР.

Украинският президент удостовери позицията си против всевъзможни договаряния с Русия, до момента в който тя е ръководена от Владимир Путин, и прикани за още наказания по отношение на Москва. " За сходна нова вълна гнет би трябвало да има нова вълна с отговорност за Русия. Нови наказания, нови форми на политически напън и нови форми на поддръжка за Украйна. Терористичната страна би трябвало да бъде лишена даже от мисълта, че нова вълна гнет може да ѝ донесе каквото и да било ", сподели той.

Зеленски изясни, че чака прогрес на днешната среща на министрите на защитата в Брюксел и означи, че се надява форматът " Рамщайн " да реализира решение за нови доставки на оръжия и муниции. Той благодари на немския канцлер Олаф Шолц за изпратените зенитно-ракетни комплекси ИРИС-Т. Украинският министър на защитата Олексий Резников заяви, че в Украйна са пристигнали още четири системи за залпов огън HIMARS и се чакат спомагателни американски зенитни комплекси " Насамс ".

 

В последното си видеообръщение украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че съветските сили са изстреляли 28 ракети по страната при втората вълна от офанзиви, написа Факти.бг.

Лидерът означи, че 20 снаряда са били сполучливо свалени и че силите на страната са приземили и 15 безпилотни летателни апарата, множеството от които са ирански бойни дронове.

" Ако не бяха днешните удари, към този момент щяхме да сме възстановили енергоснабдяването, водоснабдяването и връзките, които терористите повредиха през вчерашния ден ", съобщи Зеленски.

Той не пропусна да добави, че единственото достижение на Москва ще бъде " да забави малко възобновяване на Украйна ".

Там, където е имало опустошения, инфраструктурата ще се обновява на всички места. Където е имало загуби, към този момент има или ще има строителство. Там, където е имало очаквания за врага, ще са руините на съветската държавност.

Човекът и човечеството са по-силни от всевъзможни терористи. Благодарен съм на всички, които се борят и работят за нашата победа!, приключи Зеленски.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !  

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР