Украинският президент Володимир Зеленски заяви снощи, че е жизненоважно Русия

...
Украинският президент Володимир Зеленски заяви снощи, че е жизненоважно Русия
Коментари Харесай

Зеленски: Русия трябва да бъде принудена да участва в мирни преговори

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи нощес, че е жизненоважно Русия да бъде принудена да взе участие в " същински " мирни договаряния и разказа съветската страна като дестабилизираща мощ по редица въпроси, в това число изменението на климата, съобщи Ройтерс.
Във вечерното си видеообръщение Зеленски осъди " съветското дестабилизиращо въздействие ", защото, по негови думи, светът е изправен пред война и енергийна и продоволствена рецесия, а нормалните интернационалните връзки са разрушени. Дневният ред в региона на климата " в действителност страда ", само че не може да бъде " отсрочен ", съобщи той.
" Така че всеки, който се отнася съществено към дневния ред за климата, би трябвало да се отнася съществено и към нуждата неотложно да бъде спряна съветската експанзия, да бъде възобновена нашата териториална целокупност и да бъде принудена Русия да взе участие в същински мирни договаряния ", сподели Зеленски.
Съветник на Зеленски съобщи по-рано, че Украйна е подготвена за договаряния с съветски водач, само че не и с президента Владимир Путин.
През уикенда в. " Вашингтон пост " съобщи, че администрацията на Байдън е насърчила украинските водачи да дадат знак, че са отворени за договаряния.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР