Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че украинските сили ще се

...
Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че украинските сили ще се
Коментари Харесай

Русия продължава мобилизацията с всякакви средства

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че украинските сили ще се изтеглят от Бахмут, с цел да избегнат обграждане, в случай че е належащо, само че към момента не вижда нуждата от това. Зеленски съобщи по време на конференция в Полша на 5 април, че украинските войски са изправени пред доста сложна обстановка в Бахмут и че Киев ще вземе " съответните решения ", в случай че украинските войски рискуват да бъдат обкръжени от съветските сили.

Това се показва в дневния разбор на обстановката в Украйна от Института за проучване на войната (ISW).

Изявлението на Зеленски е в сходство с други неотдавнашни изказвания на украински публични лица, че украинското военно командване ще подреди евакуиране от Бахмут, когато и в случай че реши, че изтеглянето е стратегически най-подходящият вид. Докато остава да се види дали отбраната на Украйна на Бахмут и нейната резултатност при фиксирането на съветските сили в региона си коства украинските загуби (и евентуално няма да можем да оценим това, до момента в който не следим украинската пролетна контранастъпление), украинското военно управление продължава ясно да алармира че украинските сили към момента не са обкръжени и имат опция да се изтеглят при нужда.
 Украинският генщаб: Русия се пробва да превземе напълно Бахмут
Украинският генщаб: Русия се пробва да превземе напълно Бахмут

Украинските сили не престават защитата

Руският президент Владимир Путин дефинира напъните на Русия да консолидира контрола върху окупираните територии на Украйна като въпрос на вътрешна сигурност и господство на закона по време на среща с Руския съвет за национална сигурност на 5 април. Путин прикани за продължение на икономическата, правна и обществена интеграция на окупираните Донецка, Луганска, Херсонска и Запорожка области в Руската федерация и акцентира смисъла на съветските старания за " възобновяване " в окупираните региони за улеснение на процеса на интеграция.

Путин също по този начин упрекна Украйна, че заплашва цивилни в окупираните региони и акцентира скорошните " терористични офанзиви " против окупационни чиновници и правоприлагащи органи , имайки поради украинските партизански офанзиви против окупационните органи.

Путин акцентира нуждата от засилени интервенции на правоприлагащите органи за отбрана от сходни офанзиви и прикани за засилено присъединяване на локалните украински жители в процесите на правоприлагане, като категорично предизвиква сътрудниците и информаторите в окупираните региони. По-специално Путин се базира на концепцията за " тероризъм " и закани за съветската вътрешна сигурност, с цел да оправдае вътрешните репресии и евентуално основава условия за по-нататъшни репресии и репресии от страна на правоприлагащите органи в окупирани територии, употребявайки сходни рамки.

Путин също се опита да показа Русия като уважавана международна мощ на фона на това, че китайски чиновници омаловажават околните връзки с Русия. Путин организира телевизионна среща, връчвайки акредитивни писма на ръководителите на 17 дипломатически задачи на 5 април, по време на която той акцентира околните връзки на Русия със Сирия и съдействието с Асоциацията на нациите от Югоизточна Азия (АСЕАН), евентуално като част от продължаващите съветски старания да апелира към незападни страни.

Путин съобщи, че Сирия е благонадежден сътрудник, с който Русия реализира няколко неуточнени съглашения по време на неотдавнашното посещаване на сирийския президент Башар Ал-Асад в Русия на 14 март. Путин наруга посланиците на Съединени американски щати и страните от Европейския съюз (ЕС) и съобщи, че Западът е виновен за войната в Украйна и геополитическата борба с Русия.

Китайският дипломат в Европейски Съюз Фу Конг съобщи на 5 април, че руско-китайското взаимно изказване, в което се декларира, че " няма ограничавания " за техните връзки, оповестено през февруари 2022 година, е било показано неправилно, като назова " без ограничавания " " чисто риторично изказване ". Фу добави, че Китай не поддържа войната на Русия в Украйна и не дава на Русия оръжия. Изявлението на Фу е в сходство с оценката на ISW от 21 март, че Путин не е съумял да си обезпечи изгодите от неограниченото двустранно партньорство с Китай, на което той евентуално се надяваше, когато се срещна с китайския президент Си Дзинпин в Москва сред 20 март и 22 март.

ISW по-рано означи, че Кремъл неведнъж е възлагал на съветските районни управляващи да активизират и финансират войната, а съветските райони не престават да носят тежестта на вземането на решения от Кремъл в демографски и стопански проект.

Подобни старания евентуално имат за цел да извърнат внимание на бремето върху районните субекти , само че е малко евентуално да подтикват доста увеличение на поддръжката за войната на районно и локално равнище.

Путин освободи генерал-полковник Николай Гречушкин от длъжността му като заместник-ръководител на Министерството на изключителните обстановки на 5 април. ISW заяви по-рано за неотдавнашни следствия и арести на управлението на съветската Росгвардия, в това число началника на военноморския отдел на Росгвардия и заместник-командир на Централния отдел на Росгвардия област.
 Путин упрекна Украйна, че убива бойците си, когато се предават на Русия
Путин упрекна Украйна, че убива бойците си, когато се предават на Русия

" В Украйна Русия си има работа с жесток режим, който не щади нито руснаците, нито своите "

Росгвардия е основана по-специално благодарение на личен състав и запаси от разнообразни съветски служби за сигурност и военни служби, в това число Министерството на изключителните обстановки (EMERCOM). Кремъл може да се пробва да в профил редица чиновници на Росгвардия и EMERCOM, които са изпаднали в немилостта на Путин в опит да разбие съветския надзор върху вътрешната сигурност.

Беларуският президент Александър Лукашенко дойде в Москва на 5 април, с цел да се срещне с Путин и ще се срещне с Висшия съвет на руско-беларуската съюзна страна на 6 април. Нито съветското, нито беларуското държавно управление разгласиха показания до края на събирането на данни за тази обява . ISW ще даде актуализации за срещата в актуализацията от 6 април.

Руските публични лица не престават ограниченията в поддръжка на настоящия пролетен наборен цикъл на Русия на фона на продължаващите старания за криптомобилизация. Руски източници оповестиха на 4 април, че управляващите в Самарска и Челябинска области възнамеряват да назоват 3500 поданици и че съветските чиновници в Курска област възнамеряват да назоват 2000 поданици и да конфискуват персонални карти, с цел да попречат на евентуалните наборници да изоставен региона.
 ISW: Русия продължава по всевъзможен начин да активизира военни
ISW: Русия продължава по всевъзможен начин да активизира военни

Нови закони усилват санкциите и пандиза за дискредитиране на съветските сили в Украйна и за продажба на съветско оръжие

Руски източници оповестиха, че съветските управляващи ускоряват рекламните акции за наборна и договорна работа с акцент върху обещаните придобивки.

ISW по-рано оцени, че съветските наборници няма да усилят съветската работна мощ в кратковременен проект и че е малко евентуално съветските сили да разположат новонабран личен състав във войната в Украйна.

Руските публични лица не престават напъните за криптомобилизация , с цел да избегнат оповестяването на публична втора вълна на готовност, макар че тези старания и настоящият цикъл на набор евентуално ще се конкурират за запаси и ще прибавят спомагателен напън върху към този момент обложения с налог потенциал за образование на Русия.

Държавната дума на Русия утвърди първия план на законопроект, допускащ на целия съветски персонален състав, в това число наборната работа, да взе участие в съветски мироопазващи интервенции.

Законопроектът отстранява предходната наредба, че единствено договорно нает личен състав може да взе участие в тези интервенции.

Руското министерство на защитата (МО) предложи законопроекта на 7 февруари, евентуално като проект за изключителни обстановки за разпределение на работна мощ за мироопазващи интервенции и освобождение на личен състав на реализатори, който може да бъде ситуиран в Украйна.

Руското министерство на защитата евентуално слага условия, с цел да може да ангажира новоназначен личен състав в мироопазващи интервенции и е доста малко евентуално тази мярка да има за цел постепенно да вкара наборници в Украйна, като я отбелязя като " мироопазваща " интервенция. Също по този начин е доста малко евентуално законопроектът да има за цел да сложи условия за преустановяване на военните дейности в Украйна. ISW по-рано оцени, че предислоцирането на Русия на своите " мироопазващи сили " от Наргорни Карабах в Украйна ерозира въздействието на Русия в Армения и съветското МО евентуално желае спомагателни запаси, които могат да бъдат ангажирани в региона.

Руските управляващи наподобява са все по-загрижени за информацията, обвързвана с съветската отбранителна промишлена база. Съобщава се, че съветската Федерална работа за сигурност (ФСБ) е арестувала фамилна двойка в Нижни Тагил, Свердловска област н а 4 април по обвиняване в предаване на военнотехническа информация за дружество от отбранителната индустрия на украински чиновници.
 Русия отхвърля опитите за напън от Съединени американски щати да освободи Гершкович
Русия отхвърля опитите за напън от Съединени американски щати да освободи Гершкович

Всички ще реши съдът, отсече съветският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков

Преди това ФСБ арестува кореспондента на Wall Street Journal Евън Гершкович в Екатеринбург, Свердловска област на 30 март по обвиняване, че е събирал информация, представляваща държавна загадка за активността на дружество на съветски военно-промишлен комплекс.

Един от най-големите производители на танкове в Русия, Уралвагонзавод, се намира в Нижни Тагил, а голям брой отбранителни промишлени предприятия са ситуирани в Екатеринбург, в това число главния съветски производител на самоходни артилерийски системи, Уралтрансмаш; едно от водещите оптични предприятия в Русия, Уралски оптико-механичен завод; и Уралмаш, които всеобщо произвеждаха танкове по време и след Втората международна война.

Руският президент Владимир Путин утвърди законопроект на 18 март, увеличаващ санкциите и присъдите за нелегално заграбване на съветски военни активи.  ISW допуска, че Кремъл може да употребява предпоставката за закани за съветските активи и информация, с цел да в профил чиновници, които са изпаднали в недружелюбност и за по-нататъшно прикриване на активността на съветските отбранителни промишлени предприятия.

Руските предприемачи може да поемат по-голяма роля в поддръжката на напъните за набиране на съветски доброволци. Moscow Times заяви на 5 април, че ръководителят на съветската медна компания Игор Алтушкин е главният спонсор на доброволческия батальон " Урал ", настоящ в Украйна. Съобщава се, че Алтушкин е почнал да основава батальона, откакто е участвал на закрита среща с съветския президент Владимир Путин през септември 2022 година, по време на която Путин е инструктирал съветски предприемачи да финансират доброволчески формирования.

Съобщава се, че Алтушкин е бил вербуван от организации на ветерани от бойните дейности, по-специално от Фондацията за ветерани от специфичните сили, откакто в началото се е отклонил от набирането на пандизчии заради монополизирането на Wagner Group върху набирането на пандизчии по това време.

Moscow Times също заяви, че притежателят на съветския магазин Tsargrad, Константин Малофеев, е основал бонус фонд за съветски щурмови батальони, които организират сполучливи офанзиви в Украйна.

Руското МО в началото повери на районните органи акцията за образуване на доброволчески батальони, започваща през лятото на 2022 година , само че съветските районни органи значително не съумяха да генерират поредна бойна мощност за съветските интервенции в Украйна.

Възможната поява на съветски бизнес фигури във образуването на нередовни доброволчески формирования може да допуска, че Кремъл е поверил на тези фигури тези старания заради липса на доверие в районните органи и съветското МО. Тези бизнес фигури също биха могли без значение да поддържат тези старания за увеличение на персоналната им позиция пред Кремъл.

Ръководителят на кримската окупация Сергей Аксьонов наподобява е основал своя лична ЧВК , наречена Конвой под управлението на сътрудника на Вагнер Константин Пикалов като публична единица BARS (Руски военен запас на страната), а Съюзът на доброволците от Донбас е мощно зает в напъните за набиране на личен състав за BARS.

Депутатът от Държавната дума на Русия Александър Бородай оглавява Съюза на доброволците от Донбас, а визитата на Аксьонов при доброволците в Украйна допуска задълбочаване на съдействието сред Аксьонов и Бородай в поддръжка на интервенциите на ЧВК " Конвой " в Украйна. Съобщава се, че Малофеев има тесни връзки с Бородай и вероятното му засилено присъединяване в поддръжка на напъните за набиране на доброволци може да допуска, че Съюзът на доброволците от Донбас ще поеме по-голяма роля във образуването и поддръжката на нередовни доброволчески формирования, служещи в Украйна.
 Британското разузнаване: Руските управляващи желаят да заменят ЧВК
Британското разузнаване: Руските управляващи желаят да заменят ЧВК " Вагнер "

Пригожин влизал в чести борби с съветското военно управление

Руският комисар по правата на детето Мария Лвова-Белова продължава да отхвърля интернационалните изказвания, че Русия принудително депортира украински деца в Русия . Лвова-Белова съобщи на 4 април, че родителите на деца в окупираните Харковска, Запорожка и Херсонска области непринудено са изпратили децата си в рехабилитационни лагери в Южна Русия и Крим, с цел да ги защитят от военни дейности.

Лвова-Белова твърди, че някои родители са се борили да изведат децата си от съветските лагери заради логистични ограничавания и тъй като украинските военнослужещи мъже не могат да напущат украинска територия.

Лвова-Белова съобщи на 5 април, че единствено 16 от 400 деца остават в окупирания Крим, откакто родители, доброволци и законни представители са ескортирали останалите до несигурно място.
 45 страни от ОССЕ оказват помощ на Украйна да върне депортираните от Русия деца
45 страни от ОССЕ оказват помощ на Украйна да върне депортираните от Русия деца

Според Украйна, все още 19 514 украински деца се смятат за нелегално депортирани

Лвова-Белова продължава да твърди, че украинското държавно управление към момента не е изразило интерес към съдействие с Русия за връщане на децата по домовете им.

Лвова-Белова също по този начин продължава лъжливо да злодеи на украинската страна като изоставяща и промиваща мозъците на децата си, с цел да ненавиждат Русия. Лвова-Белова съобщи по време на конференция на 4 април, че украинската агитация и детството в Украйна са предиздвикали нейния 16-годишен осиновен наследник, който тя " осинови " (всъщност отвлечен) от Мариупол, да показва обществено антируските настроения.

Руските окупационни управляващи не престават да рисуват по-нататъшната икономическа интеграция на окупираните територии като преференциална за елементарния украински жител. Окупационният началник на Запорожка област Евгений Балицки съобщи на 5 април, че фермерите в окупираната Запорожка област са получавали 4000-5000 рубли (около 50-60 USD) на звук зърно, продаден преди окупацията, само че в този момент фермерите получават 9000-11 000 рубли (около 110-140 USD) за звук зърно, продадено под окупация.

Руските и окупационните управляващи не престават да афишират нови инфраструктурни планове за окупираните територии в опит да укрепят съветската отбранителна индустриална база. Ръководителят на Луганската национална република (ЛНР) Леонид Пасечник съобщи на 5 април, че съветските управляващи и управляващите на ЛНР ще възродят Луганския авиоремонтен цех, който не работи от 2014 година

Пасечник твърди, че съветската държавна инженерна компания United Engine Corporation е създала проект за възкръсване на завода и че заводът към този момент е почнал да обслужва неуточнени авиационни мотори.

Пасечник съобщи, че Луганският авиоремонтен цех ще стартира да обслужва мотори за хеликоптери Ми-8 и Ми-17 до лятото и ще доближи изцяло предвоенните си характерности след 1,5 години.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР