Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че се опасява, че украинският

...
Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че се опасява, че украинският
Коментари Харесай

Зеленски се опасява, че украинският конфликт ще прерасне в Трета световна война

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че се притеснява, че украинският спор ще прерасне в трета международна война, в случай че съветската експанзия не бъде овладяна с поддръжката на западните съдружници на Киев.

В изявление за немския държавен ефирен оператор ARD в неделя Зеленски предизвести, че в случай че Русия удари страна от НАТО, това ще бъде „ началото на Трета международна война “, цитира думите на украйнския президент „ Индипендънт “.

Русия твърди, че самолетът е свален с ракети от украинците

„ Струва ми се, че канцлерът осъзнава този риск “, сподели Зеленски.

Той също по този начин прикани Германия да употребява икономическата си тежест, с цел да събере повече поддръжка за Украйна в битката против Русия от страна на сътрудниците от Европейски Съюз, на фона на вероятността за евентуално понижаване на военната помощ от Съединени американски щати заради възраженията на републиканците в Конгреса.

„ Пасивността на Съединените щати или неналичието на поддръжка ще бъде неприятен сигнал “, сподели той.

Най-малко четирима души са убити, а над 40 - ранени

На въпроса дали Берлин ще поеме по-голяма роля в тази ситуация, в случай че помощта от Съединени американски щати престане да се дава, Зеленски отговори: „ Германия може да успее да консолидира Европейски Съюз. Много страни имат значими стопански връзки с Германия и тяхната стопанска система зависи от решенията на Германия, тъй като Германия има мощна стопанска система. “

Той също по този начин изрази разочарованието си от отхвърли на Германия да достави на Украйна мощни крилати ракети „ Таурус “ и допусна, че Германия не е поела „ ролята, която е трябвало да играе при първата окупация на Украйна “.

Той съобщи, че слабият отговор на Запада на съветското навлизане в Крим през 2014 година е окуражил Москва да стартира пълномащабна инвазия през 2022 година и съобщи, че отговорността надвишава отговора на Германия.

Във Ваше лице имаме същински огромни другари, е споделил украинският президент

„ Не става въпрос единствено за Олаф Шолц. Това визира европейските водачи и Съединени американски щати “, сподели украинският държавен глава.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън прикани за продължение на поддръжката за Украйна под формата на основни оръжия и финансова помощ, само че пакетът от помощи е блокиран в Конгреса, защото републиканците упорстват той да бъде привързан с ограничения против противозаконната миграция в Съединени американски щати.

Зеленски съобщи, че този въпрос не значи, че републиканците като цяло са срещу поддръжката на Киев в битката му и че Украйна е получила поддръжка от всички политически сили в Съединени американски щати.

„ Има обособени републиканци, които не поддържат Украйна, само че голямото болшинство демократи и републиканци поддържат Украйна “, сподели той.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР