Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че САЩ подготвят помощ на

...
Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че САЩ подготвят помощ на
Коментари Харесай

Зеленски: САЩ ще финансира производството на украински дронове

У краинският президент Володимир Зеленски съобщи, че Съединени американски щати приготвят помощ на стойност 800 млн. $ за финансиране на производството на украински дронове , съобщи Ройтерс, като се базира на днешното му вечерно видеообръщение.

Според Зеленски това е в допълнение към оповестения при визитата на американския министър на защитата Лойд Остин в Киев пакет от към 400 млн. $ помощи за нови оръжия.

Pentagon chief makes surprise visit to Kiev
As Lloyd Austin arrived, the US announced another $400 million in military aid
— Forbidden News (@NewsForbiddenX)
" Днес има ново решение на Съединени американски щати да поддържат Украйна. Нов пакет за защита. Сумата е 400 млн. $. Подготвя се още един обособен пакет - финансиране на производството на украински дронове за 800 млн. $. Украйна е признателна за тази поддръжка. Трябва да подсигуряваме, че макар всички политически закани в света, Украйна може поредно да пази своя суверенитет и самостоятелност. И сигурно ще го създадем ", сподели Зеленски, представен от Укринформ.

Президентът Зеленски акцентира, че Украйна се нуждае от решимостта на сътрудниците в осъществяването на неговия " проект за победа ", изключително на фона на информацията за особената роля на Северна Корея в поддръжка на Русия. По думите му " Путин се опасява от мира и по тази причина търси способи да ускори експанзията и да изведе Северна Корея на фронта ".

Предварителният пакет военни помощи беше разгласен от президента на Съединени американски щати Джо Байдън на 16 октомври. Пакетът от 425 млн. $ за подкрепяне сигурността на Украйна включва системи за противовъздушна защита, муниции, военно съоръжение и други оръжия.

Припомняме и тази изложба от нашия списък:

* Във видеото: 

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР