Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че руският му колега Владимир

...
Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че руският му колега Владимир
Коментари Харесай

Зеленски: Путин е единственият руски представител, с когото бих обсъдил как да се прекрати войната

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че съветският му сътрудник Владимир Путин е единственият представител на Русия, с който би се срещнал, с цел да разиска по какъв начин да бъде комплициран завършек на войната, съобщи Ройтерс.

" Президентът на Руската федерация взема решение всичко ", сподели сбито Зеленски на събитие по време на годишната среща на Световния стопански конгрес в Давос. Той акцентира, че без Путин " не може да бъде взето " решение за слагане на завършек на войната.

Организирането на каквито и да било договаряния обаче стана по-трудно поради закононарушенията , осъществени от съветски бойци в окупирани украински територии, сподели в това време Зеленски, който приказва нощес посредством видеоконферентна връзка.

Русия отхвърля да взима на прицел цивилни по време на своята така наречен " специфична военна интервенция " за понижаване на военния потенциал на Украйна , отбелязва Ройтерс.

Зеленски призна, че украинците заплащат голяма човешка цена за войната. Нашите въоръжени сили реализират победи, изключително край Харков, само че " обстановката остава най-кървава в Донбас, където губим прекалено много хора ", уточни президентът на Украйна.

Той означи, че връщането със мощ на Крим - украинския полуостров, анексиран от Русия през 2014 година - би коствало живота на стотици хиляди хора.

Украйна е подготвена за замяна на пленници с Русия " даже на следващия ден ", сподели Зеленски. Украинският президент прикани съдружниците на страната си да окажат напън върху Москва .
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР