Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че не трябва да се

...
Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че не трябва да се
Коментари Харесай

Зеленски: Към момента няма ескалация от страна на Русия

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че не би трябвало да се основава суматоха към напрежението с Русия и вероятно навлизане на нейни войски, като акцентира, че най-големият риск за страната му е вътрешна дестабилизация. Той уточни, че все още няма ескалация от страна на Русия.

Зеленски направи изказването си откакто американският президент Джо Байдън предизвести, че Русия може да стартира военна интервенция в Украйна още през февруари.

Според Володимир Зеленски обстановката по руско-украинската граница остава непроменена, само че не изключи опцията събитията да се развият във всеки един миг.
 
Да не се паникьосваме, прикани Зеленски на конференция. И акцентира, че дестабилизация от вътрешната страна е най-големият риск за Украйна.
 
В телефонен диалог по-рано американският президент Джо Байдън е изказал съмнение, че Русия може да нахлуе в Украйна още през февруари и е уверил Зеленски, че Съединените щати са подготвени да отговорят уверено.
 
В същото време генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг съобщи, че алиансът следи деликатно съветските дейности в Беларус. По думите му Русия разполага хиляди военни, изтребители и ракетни системи С-400 в Беларус.
 
„ От страната на НАТО сме подготвени да стартираме политически разговор. Но имаме и подготвеност да отговорим, в случай че Русия избере пътя на въоръжената борба. Готови сме и за двата разновидността. “
 
Литва и Германия договарят за увеличение немското военно наличие в прибалтийската страна, съобщи литовският президент Гитанас Науседа, откакто в страната дойдоха четири датски изтребителя Ф-16 като част от усилването на натовските елементи в региона. Военният министър на Литва сподели, че към този момент има проекти и за разполагането на още съюзнически бойци в страната.
 
А съгласно шефа на немското разузнаване Бруно Кал Русия е готова да нахлуе в Украйна, само че към момента няма решение по кое време да го направи.
 
Източник: БНР
 
 
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР