Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че летището край Виница е

...
Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че летището край Виница е
Коментари Харесай

Летището на Виница е унищожено след ракетен обстрел |

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че летището край Виница е било изцяло разрушено след ракетен удар от страна на съветските въоръжени сили.

" Току-що получих отчет за ракетния удар по Виница - осем ракети. Нашата мирна Виница в никакъв случай не е заплашвала Русия по какъвто и да е метод. Ракетният удар е нечовечен, безсрамен, летището е изцяло разрушено. Те не престават да унищожават нашата инфраструктура, нашия живот, който е построен от нас, нашите родители, баби и дядовци, поколението украинци.

Всеки ден повтаряме: " Затворете небето над Украйна. Затворете го за всички съветски ракети, за съветската авиация, за всички терористи. Създайте филантропична въздушна зона без ракети, без въздушни бомби. Ние сме човешки същества, а вашата филантропична отговорност е да защитавате хората и можете да го извършите. Ако не го извършите, в случай че не ни дадете самолети, с цел да можем да се защитим, може да се направи единствено един извод - че желаете и ние да бъдем убити доста постепенно ". Това е отговорност както на политиците по света, по този начин и на западните водачи. От през днешния ден и вечно ", сподели Зеленски.

Вчера Володимир до американски сенатори Украйна да получи самолети съветско произвеждане, заяви водачът на болшинството в долната камара на американския Конгрес Чък Шумър.

Тези самолети са доста нужни. И аз ще направя всичко по силите си, с цел да оказа помощ на администрацията да улесни прехвърлянето им, сподели Шумър в изказване.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР