Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че е готов да разговаря

...
Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че е готов да разговаря
Коментари Харесай

Зеленски би разговарял с Путин отново

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че е подготвен да беседва с съветския президент Владимир Путин и че " би трябвало да реализираме съглашение ", само че без слагане на ултиматуми.

Зеленски съобщи в изявление пред италианската държавна телевизия RAI, че Украйна в никакъв случай няма да признае Крим като част от Русия , която анексира тази част от Южна Украйна през 2014 година

" Крим постоянно е имал своя автономност и собствен парламент, само че в границите на страната Украйна ", сподели Зеленски в фрагменти от изявлението, които RAI разгласява.

Интервюиращият попита украинския водач какво мисли за коментара на френския президент Еманюел Макрон , който предизвести да не се позволява оскърбление на Путин.

" Искаме съветската войска да напусне нашата земя, ние не сме на съветска земя ", отговори Зеленски. " Няма да спасяваме лицето на Путин, като плащаме с нашата територия. Това би било незаслужено ".

В различен коментар Зеленски изрази вяра за бъдещето. " Трябва да мислим за бъдещето на Русия. Аз, като президент на Украйна, споделям, че това са нашите съседи . Ще има други президенти и други генерации в Русия ", сподели украинският президент.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР