Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че антиеврейските размирици в руската

...
Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че антиеврейските размирици в руската
Коментари Харесай

Зеленски: Русия губи контрол над случващото се на нейна територия

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че антиеврейските безредици в съветската република Дагестан демонстрират, че Москва губи надзор над протичащото се на нейна територия.

Това е вторият симптом за загубата на надзор след протеста на " Вагнер " през юли, добави Зеленски.

" Трябва трезво да оценим съветската система. Те активизираха всичките си сили, с цел да се опитат да не изгубят това, което заграбиха в Украйна, само че по този метод заразиха личната си територия с такова равнище на ненавист и деградация, че за повторно тази година Русия губи надзор над събитията. Виждаме, че бунтовниците се насочват към Москва и никой не ги стопира. Виждаме, че вертикалата на властта в Дагестан се изпарява, което води до същински разтърсвания. Всичко това са сигнали, че към този момент Русия може да поддържа военни интервенции и да усилва натиска на фронтовата линия на някои места, само че не е в положение да устои на тази стратегическа борба ", сподели Зеленски.

Държавният глава означи, че от стратегическа позиция всички би трябвало да бъдат мощни и единни и да създадат всичко допустимо и невероятно, с цел да устоят, да си върнат това, което е тяхно, и да потвърдят, че свободата в действителност е по-силна от омразата и експанзията. За това е належащо единството на Украйна, цяла Европа, единството на Америка и единството на целия свободен свят.

" Единството е най-ефективното, тъкмо и далекобойно оръжие ", акцентира Зеленски.

Авиационните управляващи затвориха за известно време летището в Махачкала, откакто тълпи се изсипаха на пистите в търсене на пасажери, идващи от Израел. Видеозаписи, получени от Ройтерс, демонстрират по какъв начин бунтовниците развяват палестински флагове, чупят стъклени порти и тичат из летището. Москва упрекна за случилото се " външни сили ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР