Украинският президент Володимир Зеленски заменя посланика на страната у нас.

...
Украинският президент Володимир Зеленски заменя посланика на страната у нас.
Коментари Харесай

Зеленски сменя посланика си в България

Украинският президент Володимир Зеленски заменя посланика на страната у нас. Според локални медии според декрет на президента отпред на украинската дипломатическа задача в София към този момент ще бъде Олеся Илашчук. Досега поста се заемаше от Виталий Москаленко, напомня БНР.
Още по темата
Това не е единствената промяна на украински дипломат по света. Така да вземем за пример с поста си се разделя ръководителят на задачата в Латвия, също така страната има нови дипломатически представители в Обединените арабски емирства и Бахрейн, както и в Перу.

Зеленски съобщи в петък, че Киев ще ускори дипломатическата си активност в Африка, Латинска Америка и Азия, с цел да се възползва от преимуществата на " грамаден стопански капацитет ", съобщи организация Ройтерс.

Африканските страни реагираха по друг метод на съветското навлизане в Украйна, като някои страни, като Южна Африка да вземем за пример, имат тесни връзки с Русия в региона на търговията и сигурността, които не желаят да заплашват, отбелязва организацията.

В постоянното си видеообръщение Зеленски съобщи, че украинските дипломати ще се съсредоточат върху страни, в които Украйна има по-малко въздействие, изключително в по-слабо развитите, заяви Българска телеграфна агенция.

" Там има грамаден стопански капацитет и обилни дипломатически благоприятни условия ", сподели украинският президент.

Той обърна внимание на гласовете в поддръжка на Украйна от разрастващите се страни в Общото заседание на Организация на обединените нации.

Украйна се пробва да притегли африканските страни за своята идея, като предизвиква филантропична зърнена самодейност за облекчение на глада в уязвимите страни, отбелязва Ройтерс.

Руската обсада на украинския експорт на селскостопански артикули през Черно море провокира тази година дефицит на зърно и торове в международен мащаб и заплаши живота на милиони хора, преди да бъде подписано отчасти съглашение с посредничеството на Организация на обединените нации през юли, напомня организацията.

" Ние преразглеждаме връзките си с десетки африкански страни ", сподели Зеленски по-рано в петък по време на конференция на украинските посланици по света, състояла се в Киев. " През идната година би трябвало да ги засилим ", добави той.

Зеленски сподели още, че Украйна желае да сътвори търговски представителства на няколко места в Африка. Той не посочи къде ще се намират плануваните нови посолства или търговски центрове, само че добави, че би желал Украйна да бъде показана в 30 страни на континента.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР