Украинският президент Володимир Зеленски вероятно ще вземе участие в срещата

...
Украинският президент Володимир Зеленски вероятно ще вземе участие в срещата
Коментари Харесай

Зеленски вероятно ще участва в срещата на върха на Г-20, Русия едва ли ще бъде представена от Путин

Украинският президент Володимир Зеленски евентуално ще вземе присъединяване в срещата на върха на Г-20 идната седмица посредством видео връзка, само че съветският държавен глава Владимир Путин надали ще се включи, съобщи ДПА, като се базира на публични лица.

Според украинската телевизия прессекретарят на украинския президент Сергий Никифоров е споделил, че Зеленски ще взе участие в срещата на двайсетте водещи стопански системи, която ще се организира на 15 и 16 ноември на индонезийския остров Бали, само че най-вероятно ще се включи във форума по видеовръзка.

Зеленски бе поканен на срещата на върха, въпреки и Украйна да не е част от Г-20. Наред с водачите на някои западни страни той прикани Русия да бъде изключена от формата поради нашествието в страната му.

Миналата седмица украинският президент съобщи, че няма да се включи в срещата в Бали, в случай че Путин е измежду участниците. По думите му това е негова " персонална, както и общодържавна позиция “.

Кремъл съобщи на 31 октомври, че към момента не е взето решение за присъединяване му в срещата на върха. Говорителят Дмитрий Песков даде обещание, че окончателното решение ще бъде оповестено тази седмица.

Индонезийският президент Джоко Видодо насочи покана към съветския държавен глава, само че до момента Кремъл не е удостоверил проектите на Путин.

" Има огромна възможност президентът Путин да не пристигна, само че това не значи, че Русия няма да има представител. Тя ще бъде показана, само че евентуално не от президента “, сподели чиновник на канцеларията на индонезийския държавен глава.

Няколко страни алармираха, че може и да се откажат от присъединяване в срещата, в случай че на нея участва и съветският президент.

Видодо през днешния ден съобщи, че 17 водачи са удостоверили, че ще дойдат в Бали. По думите му това и е нормалният брой на водачите на срещите на върха на Г-20 и поради необикновената обстановка, в която в този момент се намира светът, е " доста добре “, че този брой остава неизменен.

Източник: Българска телеграфна агенция

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !  

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР