Украинският президент Володимир Зеленски, в ексклузивно интервю за Фокс нюз,

...
Украинският президент Володимир Зеленски, в ексклузивно интервю за Фокс нюз,
Коментари Харесай

Зеленски покани Тръмп и Байдън да посетят Украйна

Украинският президент Володимир Зеленски, в извънредно изявление за Фокс нюз, от което извадки бяха оповестени по-рано, прикани президента Байдън и републиканския любимец Доналд Тръмп да посетят Украйна и да видят сами на предната линия на " тази покруса ".

Водещият е припомнил на президента цитата от Тръмп, в който той твърди, че ще постави завършек на войната за 24 часа, което украинският президент към момента " не може да разбере по какъв начин " Тръмп би постигнал подобен героизъм.

" Той не може да реши този проблем, тази покруса с мен ", сподели Зеленски. Той сподели, че ще одобри някогашния президент на фронтовата линия, където ще изясни всичко и ще изясни какво мисли, а " може би той има някакви хрумвания. Не знам ". Зеленски продължи, " той ще види какво става и по-късно мисля, че ще промени решението си и всички разбрахме, че няма две страни на тази война: има единствено един зложелател и това е позицията на Путин ", настоя Зеленски.

Зеленски се съгласи, че съветският народ може да сътвори смяна в страната си и да в профил Путин, само че тази задача остава дълъг и сложен път, изключително защото " Путин се опасява единствено от мощните и не приема никаква уязвимост ", което значи, че Украйна би трябвало да бъде " мощна на бойното поле и да попречи на Русия да окупира каквото и да било ".

" Неговите позиции ще бъдат по-слаби, в случай че с от ден на ден и повече жертви хората в Русия видят тези подозрения, че ще бъдат срещу тази война ", изясни Зеленски. " Тази вълна е нещо, от което се нуждаем.

На въпрос за загубите, които силите му са претърпели, думите на Зеленски оставиха неизясненост. Той загатва " десетки хиляди ", само че показа загубите като по-малко от тези, които Русия е претърпяла, потвърждавайки че Русия губи петима бойци за всеки погубен украински боец. Това би трябвало да се ревизира от самостоятелен източник. 

Украинското министерство на отбраната изчисли, че Русия е изгубила повече от 400 000 бойци. Тези загуби се равняват на дребни победи от началото на войната, като Русия съумява да превземе единствено град Авдеевка покрай Донецк.

Русия претърпя година на влакче в увеселителен парк, започвайки със смущаващия протест на наемния пълководец Евгений Пригожин - който по-късно почина, когато самолетът му " непринудено " се взриви - преди да прекара месеци в попречване на по този начин рекламираната контраатака на Украйна. През лятото Путин стана толкоз убеден, че постави завършек на договорката за зърно с посредничеството на Организация на обединените нации.

Интервюто със Зеленски се е провело покрай фронтовата линия в Харков, единствено на няколко километра от линията на тежките боеве. Отдалечени артилерийски изстрели и детонации са като декор на изявлението и са били такива през цялата заран, до момента в който екипът се е подготвял за изявлението.

В мнения, излъчени в сряда, украинският президентът Зеленски омаловажи загубата на източния град Авдеевка и прикани за по-бърза поддръжка от страна на съдружниците.

Руските войски поеха контрола над Авдеевка предходната седмица в най-голямата победа на бойното поле на Москва, откогато нейните сили превзеха Бахмут предишния май месец. Лидерът на Кремъл Владимир Путин споделя, че Русия ще продължи да настава през Източна Украйна.

Зеленски изявлението за Fox News признава, че предходната година е била " комплицирана " за Украйна, изключително в края на годината. Но и посочи предходни победи, изключително в североизточния регион на Харков.

" През тези две години ние върнахме част от района на Харков. Сега сме в този район... и деблокирахме Черно море. Има пътища за зърно и ние унищожихме доста от корабите на съветския флот ", сподели Зеленски. Това е, което направихме в продължение на две години. А какво реализираха те? Само това едно място. Но защо? "

Авдеевка се намира на 15 км северозападно от следения от Русия основен град на Донецка област - Донецк.

Руски анализатори споделят, че превземането му ще защищити Донецк от украински обстрел, до момента в който Москва обмисля по какъв начин да продължи стремежа си да превземе задачите Донецка и Луганска области.

В мненията си Зеленски изрази ново неодобрение от забавянето на западната помощ за военните старания на Украйна, без да акцентира Съединени американски щати.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР