Украинският президент Володимир Зеленски уволни командващия операцията в Донбас. От

...
Украинският президент Володимир Зеленски уволни командващия операцията в Донбас. От
Коментари Харесай

Зеленски уволни командващия операцията в Донбас, иска от Запада изтребители

Украинският президент Володимир Зеленски уволни командващия интервенцията в Донбас. От Киев повториха настояванията към съдружниците за доставка на бойни самолети.

Бившият съветски държавен глава Дмитрий Медведев съобщи, че оръжейните доставки за Украйна основават опасност от световна нуклеарна злополука.

Президентът Володимир Зеленски е освободил Едуард Москальов, пълководец на обединените украински сили, които водят война в Донбас. Уволнението беше оповестено с къс декрет, без изтъкване на аргументите за решението. Москальов беше на поста от март предходната година. Преди това тази служба се заемаше от Олександър Павлюк, който беше назначен за шеф на Киевската районна военна администрация.

Украйна заяви за офанзива с дронове и гърмежи в Хмелницки. Въздушна паника е била оповестена в няколко области, измежду тях Черниговска, Киевска, Полтавска, отчасти – в Харковска, Днепропетровска, Кировоградска, Житомирска.

За да предприеме широкомащабно контранастъпление, украинската войска се нуждае освен от танкове, само че и от модерни изтребители, съобщи министърът на защитата Олексий Резников. Според Резников въпросът за надзор над небето е основен за бъдещите дейности на украинската войска.

Русия заяви, че силите ѝ водят сражения в центъра на Артьомовск.

Дмитрий Медведев, някогашният държавен глава на Русия, съобщи, че продължаващите оръжейни доставки за Украйна основават риск от световна нуклеарна злополука.

" Разбира се, наливането на оръжия може да продължи и да предотврати всяка опция за възобновяване на договарянията ", споделя Медведев за ежедневника " Известия ".

По-рано президентът Владимир Путин упрекна Запада в желание да раздроби Русия на части и да я завладее.

В коментар на решението на Москва да прекрати присъединяване си в руско-американския контракт за стратегическите нападателни оръжия, Путин сподели, че в сегашната обстановка на неприязън, би трябвало да бъдат регистрирани и нуклеарните арсенали на другите две страни от НАТО - Франция и Англия.

Според ръководителя на Централно разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс Путин вижда усложненията на армията си и знае, че към този момент не може да завоюва войната. Но и не може да си разреши да загуби и е уверен в способността си да изтощи Украйна, сподели Бърнс, който е някогашен дипломат на Съединени американски щати в Москва.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР