Украинският президент Володимир Зеленски се обади на председателя на Камарата

...
Украинският президент Володимир Зеленски се обади на председателя на Камарата
Коментари Харесай

Зеленски поиска от Майк Джонсън да пусне помощта за Украйна

Украинският президент Володимир Зеленски се обади на ръководителя на Камарата на представителите на Съединени американски щати, републиканеца Майк Джонсън, и го прикани да форсира гласуването на в допълнение искане за бюджет, в това число към 60 милиарда за разнообразни позиции, свързани с поддръжката на Киев , оповестява Би Би Си.

Предварително отпуснатите средства за тези цели са на практика изчерпани, което задълбочава дефицита на муниции в украинската войска.

Законопроектът, който планува помощ за Украйна, Израел и Тайван (администрацията на Байдън комбинира тези детайли в опит да ги направи по-привлекателни за разнообразни групи законодатели),, само че Камарата на представителите, където републиканците има нерешително аритметично болшинство, към момента не го е подложила на гласоподаване . Това решение би трябвало да бъде взето от прдседателя (теоретично то може да бъде заобиколено благодарение на маневра, наречена петиция за освобождение от отговорност, само че на процедура е извънредно мъчно и лишава повече от месец).
 Кога Конгресът на Съединени американски щати може да одобри закон в помощ на Украйна?
Кога Конгресът на Съединени американски щати може да одобри закон в помощ на Украйна?

Конгресът има единствено четири работни дни сред две вакнции

Джонсън се присъеди към Тръмписткото крило на Републиканската партия и е мощно повлиян от него. Последователите на Тръмп намерено се застъпваха за прекъсване на помощта за Украйна и заплашиха да отстранят ръководителя от поста , в случай че подложи законопроекта на гласоподаване. През април републиканското болшинство в Камарата ще бъде понижено до един глас ; Смята се, че в случай че законопроектът за Украйна бъде подложен на гласоподаване , той ще мине с гласовете на болшинството от демократите и дребен брой републиканци.

В американските политически кръгове се разисква опцията демократите да спасят Джонсън от оставка в подмяна на утвърждение на помощ за Украйна.

В диалога Зеленски описа на Джонсън за това, което той назова съветския " въздушен гнет " - Москва изсипа.

Както New York Times писа преди три дни, Джонсън сподели няколко пъти на разнообразни обществени събития, че. Изданието отбелязва, че е мъчно да се реши какъв брой откровено е споделил това: в предишното Джонсън нееднократно е дал своя вот срещу пакетите за помощ за Украйна и като цяло е податлив да споделя това, което събеседниците му желаят да чуят от него .
 Без пари шефът на Пентагона се пробва да убеди съдружниците да оказват помощ на Украйна
Без пари шефът на Пентагона се пробва да убеди съдружниците да оказват помощ на Украйна

Експерти споделят, че Остин ще се сблъска със скептична аудитория в Европа
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР