Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че военните са поискали още

...
Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че военните са поискали още
Коментари Харесай

Украйна иска мобилизация на още 400 000 - 500 000 души

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че военните са поискали още 400 000-500 000 души да бъдат мобилизирани за работа в армията. Той разясни, че към момента не е взето дефинитивно решение, съобщи „ Ройтерс ”.
Прочетете още
Украинският водач съобщи на днешната си годишна конференция в Киев, че се чака представителите на висшето военно командване и държавното управление да обсъдят „ много сензитивния въпрос за мобилизацията ” и по-късно той да бъде прегледан и от Народното събрание.

Зеленски съобщи, че осъществяването на готовност от подобен мащаб ще изисква в допълнение финансиране. „ Те предложиха да бъдат мобилизирани още 400 000-500 000 души. Това е съществено число ”, посочи президентът.

„ Аз споделих, че ще нуждая се от спомагателни причини, с цел да поддържа този ход. Защото, преди всичко, става дума за хора и тъй като, на второ място, приказваме за правдивост. Това е въпрос на отбранителна дарба и на финанси ”, счита президентът.

Украинският държавен глава съобщи, че за препоръчаната спомагателна готовност биха били нужни 500 милиарда гривни (13,5 милиарда долара).

На конференцията си той опроверга изказванията, че има търкания сред него и началника на генералния щаб на украинските въоръжени сили Валерий Залужни. Зеленски сподели, че поддържа работните си връзки с него. Държавният глава направи това си изказване след седмици на спекулации за напрежение сред двамата, отбелязва „ Ройтерс ”.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР