Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че военните са поискали още

...
Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че военните са поискали още
Коментари Харесай

Украинската армия иска още 400 000-500 000 души да бъдат мобилизирани, заяви Зеленски

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че военните са поискали още 400 000-500 000 души да бъдат мобилизирани за работа в армията, само че разясни, че към момента не е взето дефинитивно решение, заяви УНИАН.
 
Украинският водач съобщи на днешната си годишна конференция в Киев, че се чака представителите на висшето военно командване и държавното управление да обсъдят " много сензитивния въпрос за мобилизацията " и по-късно той да бъде прегледан и от Народното събрание.
 
Зеленски съобщи, че осъществяването на готовност от подобен мащаб ще изисква в допълнение финансиране. " Тяхната позиция (на военното управление на Украйна, бел.ред.)...те предложиха да бъдат мобилизирани още 400 000-500 000 души. Това е съществено число ", посочи президентът.
 
" Аз споделих, че ще нуждая се от спомагателни причини, с цел да поддържа този ход. Защото, преди всичко, става дума за хора и тъй като, на второ място, става дума за правдивост, това е въпрос на отбранителна дарба и въпрос на финанси ", сподели Володимир Зеленски.
 
Украинският президент съобщи, че за препоръчаната спомагателна готовност биха били нужни 500 милиарда гривни ($13,5 млрд.).
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР