Украинският президент Володимир Зеленски призова Запада да поддържа общ фронт

...
Украинският президент Володимир Зеленски призова Запада да поддържа общ фронт
Коментари Харесай

Зеленски призова Запада към общ фронт, за да бъде спряна Русия: Путин е хищник, който не се задоволява със замразени продукти

Украинският президент Володимир Зеленски прикани Запада да поддържа общ фронт против съветския президент Владимир Путин и да усили поддръжката си за Киев, с цел да е несъмнено, че Москва няма да победи във войната, съобщи Ройтерс. Колебанията на Запада в подпомагането на Украйна и опасенията от изостряне на войната с Русия костват време и може да доведат до продължение на боевете с години, сподели той на Световния стопански конгрес в Давос.

" Фактически Путин въплъщава войната. Той няма да се промени. Но ние би трябвало да се променим. Всички ние би трябвало да се променим дотам, че безумието в главата на този човек и на всеки различен агресор да не победи ", сподели Зеленски. В подтекста на наближаващата втора годишнина от пълномащабното съветско навлизане в Украйна президентът съобщи пред участниците във форума, че е изрично срещу заледяване на спора по сегашната фронтова линия. " Путин е див звяр, който не се задоволява със замразени артикули ", сподели той.

Форумът в Давос се организира в миг, когато войските на Киев минават към по дефанзивана тактичност, откакто миналогодишното контранастъпление не съумя да пробие съветската защита в окупираните южни и източни елементи на Украйна.

Сега Киев е съсредоточил напъните си повече върху продължаването на западната поддръжка предвид на политическите боричкания по въпроса в Конгреса на Съединени американски щати и в Брюксел, на реформирането на наборната система и попълването на персоналния състав на армията със свежи сили, както и на решаването на казуса с дефицита на артилерийски снаряди на фронта.

Докато отговаряше на въпроси след речта си, Зеленски съобщи, че е получил " позитивни сигнали " за разблокирането на финансовата поддръжка от Европейски Съюз. Той сподели, че се надява до седмици и Съединени американски щати да одобрят отпущането на нова помощ.

По-рано през днешния ден Зеленски се срещна в коридорите на форума с водещи фигури като американския държавен секретар Антъни Блинкън, съветника в Белия дом по въпросите на националната сигурност Джейк Съливан, генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг и шефове на едни от най-големите играчи в региона на интернационалните вложения като " Джей Пи Морган Чейс ", " Блекрок ", " Арселор Митал " и други. Украинският президент прикани огромния бизнес да влага в страната му и да се включи във възобновяване ѝ, предаде Укринформ.

На форума украинският президент също по този начин акцентира, че Украйна е възстановила качествата си да изнася артикули с помощта на по този начин наречения Зърнен кулоар. " Създадохме успореден кулоар и показахме, че можем да изтласкаме съветския флот от Черно море. Започнахме да изнасяме освен зърно, само че и други артикули ", означи украинският държавен глава.

Инфо: Българска телеграфна агенция

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР