Украинският президент Володимир Зеленски пристигна във Великобритания за среща с

...
Украинският президент Володимир Зеленски пристигна във Великобритания за среща с
Коментари Харесай

Зеленски e във Великобритания, докато Лондон обещава нова военна помощ

Украинският президент Володимир Зеленски дойде във Англия за среща с премиера Риши Сунак . Това е второто пътешестване на Зеленски в чужбина след непровокираното навлизане на Русия в страната му преди година, в края на 2022 година той посети Съединени американски щати .

" Ще продължим да поддържаме Украйна, с цел да осигурим решителна военна победа на бойното поле тази година ", сподели Сунак.

Украинският водач ще държи тирада в английския парламент и ще се срещне с крал Чарлз . Зеленски ще посети и украински военни, които се образоват във Англия.

Британският министър председател разгласи разширено образование за украинската войска, в това число за водачи на изтребители и морски пехотинци. Обучението на водачите ще подсигурява, че ще могат да ръководят изтребители по стандартите на НАТО в бъдеще, се споделя в изказването на канцеларията му.

От месеци Киев приканва Запада да усили военната си поддръжка, в това число опцията за даване на изтребители.

Съединените щати, Англия, Германия и други западни съдружници неотдавна отстъпиха и утвърдиха изпращането на, бронетранспортьори и друго тежко въоръжение в Украйна на фона на упованията, че Русия готви за нова огромна атака, евентуално още този месец.

Англия разгласи, че неотложно ще усили военните си доставки за Украйна, с цел да ѝ помогне да отблъсне засилващата се съветска атака. Тя сподели още, че ще наложи спомагателни наказания на хора и компании, които " печелят от военната машина на Кремъл ".

Общо над 1300 лица и организации са били глобени от Англия поради нахлуването в Украйна.

" Новите наказания форсират икономическия напън върху (руския президент Владимир) Путин, подкопавайки неговата военна машина, с цел да оказват помощ на Украйна да надделее ", сподели английският външен министър Джеймс Клевърли .

Посещението на Зеленски идва малко откакто президентът на Съединени американски щати Джо Байдън на Съединени американски щати за Украйна " колкото е належащо ". В Туитър Зеленски благодари на Байдън.

" Ценностите ни са идентични, общата ни цел е успеха ", написа Зеленски.

Посещението на Зеленски във Англия е първото, откогато Русия нахлу в Украйна на 24 февруари 2022 година Той посети Съединените щати и се обърна към Конгреса през декември. Според някои известия Зеленски може да участва и на среща на върха на Европейския съюз тази седмица в Брюксел.

На 7 февруари Германия, Холандия и Дания дадоха обещание да дават повече от 100 бойни танка Леопард 1. Германският министър на защитата Борис Писториус сподели, че 20-25 от танковете ще дойдат до лятото, към 80 - до края на годината и най-малко още 100 през 2024 година Трите страни също дадоха обещание да обезпечат нужното образование и поддръжка за танковете.

В изявление за украинската работа на RFE/RL в сряда украинският народен представител Роман Костенко , началник на комисията по национална сигурност на Народното събрание, сподели, че Русия възнамерява нова атака в региона на Източен Донбас и евентуално в друга " диверсионна " зона.

" Врагът готви нахлуване ", сподели Костенко. Дали ще може да нападна или не, следва да забележим.

Руските сили нанесоха въздушни удари в град Харков през нощта, заяви ръководителят на регионалната администрация Олег Синегубов . Ударът беше ориентиран към индустриална зона на града и провокира огромен пожар. Не се оповестява за жертви. Москва сподели, че съветските сили са разрушили работилница за дронове в Харков.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР